c

Skanska ja IKEA tuovat markkinoille lisää BoKlok-koteja Vantaalle

Lehdistötiedotteet 12.8.2013 10.17 CET

Seuraavat BoKlok-kodit ovat nyt tulossa ennakkomarkkinointiin Nikinmäkeen Vantaalle. Rakentamisen on suunniteltu käynnistyvän syksyllä 2013, jolloin uudet kodit olisivat muuttovalmiita kesällä 2014. As. Oy Vantaan Nikinkumpuun valmistuvat kodit ovat kolmioita ja neliöitä ja kooltaan 58,5 ja 72 neliötä. Kohteessa on yhteensä 36 asuntoa kaksikerroksisissa pienkerrostaloissa. Nikinkummun BoKlok-kodit lämpiävät ekologisesti ja edullisesti maalämmöllä.

As. Oy Vantaan Nikinkumpu (Kuva: Tietoa Visualisointi Oy)

”Asuntojen hintataso on kohtuullinen, kuten BoKlok-kodeilla kuuluukin olla. Hintaesimerkkinä 58,5 neliöinen kolmio maksaa 185 000 euroa”, Skanska Kotien hankekehitysjohtaja Riku Patokoski kertoo. ”Kohtuuhintaista omistusasumista on siis mahdollista tuottaa pääkaupunkiseudulle”, Patokoski jatkaa. ”Avainsanoja kohtuullisiin asumiskustannuksiin ovat toimiva rahoitusratkaisu, kohtuuhintainen tonttimaa sekä järkevä, vakioitu suunnitteluratkaisu.”

Uudet BoKlok-kodit rakennetaan luonnonläheiselle ja lapsiperheiden suosimalle asuinalueelle Nikinmäkeen Koillis-Vantaalle.

”BoKlok on mielenkiintoinen konsepti, ja se monipuolistaa Nikinmäen pientaloalueen asuntotarjontaa ja lisää vaihtoehtoja omistusasumiseen erityyppisille talouksille Vantaalla”, Vantaan asumisasioiden päällikkö Tuula Hurme sanoo.

BoKlok on Skanskan ja IKEAn vastaus kohtuuhintaisen asumisen tarpeeseen.  BoKlok on pienimittakaavaista kaupunkirakentamista. Konseptin ominaisuuksia ovat suojaisa yhteispiha, mahdollisuus pihaviljelyyn sekä taloyhtiön yhteinen pihasauna.

”Ideana on luoda parempaa asumista, jossa yhdistyvät hyvä laatu, design ja kohtuulliset asumiskustannukset”, Riku Patokoski kertoo.

Parhaillaan Vantaan Kivistössä on rakenteilla 36 BoKlok-kotia. Kivistössä asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihinsa joulukuussa 2013.

Nikinkummun BoKlok-kodit ovat esittelyssä Vantaan IKEAssa sunnuntaina 18.8. klo 12–14, jolloin voi osallistua varaajanumeroiden arvontaan.

BoKlok on ollut erittäin suosittu Ruotsissa, jossa on myyty jo noin 4 500 BoKlok-kotia. BoKlok kehitettiin 1990-luvun puolivälissä Ruotsissa. Ensimmäiset BoKlok-kohteet on rakennettu vuonna 1996, ja siitä lähtien BoKlokia kohtaan on ollut kiinnostusta myös muissa Pohjoismaissa. Nyt Skanska tuo uudestaan BoKlok-kodit Suomen markkinoille. Suomessa BoKlok-omistusasuntoja on toteutettu viimeksi vuonna 2006 Porvooseen ja Vantaalle.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, hankekehitysjohtaja Riku Patokoski, puh. 040 5105 47, riku.patokoski@skanska.fi

Vantaan kaupunki, Tuula Hurme, asumisasioiden päällikkö, puh. 09 839 22030, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, Contact