c

Skanska toteuttaa Puijon sairaalan laajennuksen

Lehdistötiedotteet 8.4.2013 12.45 CET

Skanska Talonrakennus Oy ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen Puijon sairaalan laajennuksesta, joka käsittää rakennus 2:n.

Puijon sairaalarakennus etelästä katsottuna

Urakkasumma on noin 28 miljoonaa euroa, koko hankkeen kustannusarvio laitehankintoineen on 100 miljoonaa euroa.

Nykyiseen sairaalaan kiinni rakennetaan uudisrakennus, jossa on neljä maanpäällistä kerrosta ja maanalainen kerros. Uudisosa yhdistetään tunnelien avulla myös ympärillä oleviin muihin sairaalarakennuksiin ja paikoitushalliin. Uudisosan pinta-ala on 35 000 bruttoneliötä.

Maanrakennustyöt ovat olleet käynnissä kesästä 2012 alkaen, ja Skanska aloittaa oman urakkaosuutensa huhtikuun lopulla muun muassa pintabetonilattioiden tekemisellä, ikkuna-asennuksilla ja vesikattotöillä. Laajennus kokonaisuudessaan valmistuu helmikuussa 2015.

”Puijon sairaalan laajennusurakka on Skanskalle merkittävä hanke. Se on jatkoa pitkäaikaiselle yhteistyölle Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kanssa, joten työmaa-alue ja sairaalaympäristön olosuhteet ovat ennestään tuttuja. Koska nykyinen sairaalarakennus toimii rakennustöiden ajan, se asettaa omat vaatimuksensa ja haasteensa töiden toteuttamiselle. Työmaatoiminnasta, melusta ja pölystä ei saa aiheutua lainkaan haittaa sairaalan asiakkaille ja henkilökunnalle. Myös ahdas tontti asettaa omat haasteensa työmaan logistiikalle”, kertoo aluejohtaja Tarmo Stjerna Skanskasta.

”Laajennukselle on kova tarve, sillä Puijon sairaalan tilat ovat käyneet riittämättömiksi. Toisaalta nykyisten tilojen edessä oleva peruskorjausvaihe edellyttää väistötiloja, ja tietyt tilat on edullisempaa toteuttaa kokonaan uutena kuin peruskorjaten. Sairaalan toiminnat ovat jatkuvasti kehittyneet, ja niinpä tilojen toiminnallinen vanheneminen on myös merkittävä syy hankkeelle. Lääketieteen ja tekniikan kehitys on tulevaisuudessa todennäköisesti vielä nopeampaa kuin nykyisin, joten tilojen muuntojoustavuus on entistä tärkeämpi”, toteaa Kuopion yliopistollinen sairaalan kiinteistöjohtaja Mikko Hollmén. ”Toiminnan nopean kehittymisen vuoksi hankkeen toteutusmuodoksi valittiinkin projektinjohtourakka. Teknisesti haasteena on sovittaa projektin johtamiseen erittäin suuri talo- ja sairaalatekniikan osuus.”

Uudisrakennukseen sijoittuu teho-osaston, synnytysosaston ja dialyysin tiloja. Niiden lisäksi keskitettyyn leikkausyksikköön tulee 26 leikkaussalia.

Skanska on toteuttanut Puijon sairaalassa aikaisemmin laajennuksia ja pysäköintihallin sekä tehnyt puitesopimuksen piirissä olevia remontteja lähes kymmenen vuoden ajan.

Muita Skanskan viime aikoina toteuttamia sairaalahankkeita ovat muun muassa Pohjois-Karjalan keskussairaalan uudisrakennus, Hyvinkään Akuuttisairaalan lisärakennus, Pitkäniemen R15- sairaalarakennuksen peruskorjaus Tampereella ja Docrates Klinikka Helsingissä.

 

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Tarmo Stjerna, puh. 040 594 7233, Contact

Kuopion yliopistollinen sairaala, kiinteistöjohtaja Mikko Hollmén,

puh. 044 717 4345, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

www.psshp.fi

  

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys.

Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.