c

Seniorit mukana kehittämässä Skanskan kerrostalokoteja Espoon Niittymaalle ikääntyvien tarpeisiin

Lehdistötiedotteet 26.3.2014 7.40 CET

Tapiolan naapurissa Espoon Niittymaalla sijaitsevan Liberti-korttelin seuraava hanke on As. Oy Espoon Konkari, jonka kodit on suunniteltu erityisesti ikääntyvien tarpeisiin.

Leikkauskuva Espoon Konkarista

Konkarissa on 40 omistusasuntoa, yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Rakentamisen on suunniteltu alkavan syksyllä 2014.

Skanska Kotien suunnittelijat ovat vieneet hanketta eteenpäin yhdessä Helsingin Ekonomit ry:n HEKOn seniorijäsenten kehittäjätiimin ja arkkitehti Jarmo Pulkkisen kanssa. Mukana on ollut myös esteettömyysasiantuntija Terhi Tamminen Avaavasta. Avaava kerää, jakaa, tuottaa ja markkinoi esteettömän rakentamisen tietoa ja tuoteratkaisuja.

”Konkarissa on pyritty ennakoimaan elämän muuttuvia tilanteita jo suunnitteluvaiheessa. Asuntopohjia on mietitty huolellisesti arkkitehdin kanssa. Toiminnallisuus ja väljyys ovat asuntopohjien hallitsevia ominaisuuksia, ja tämä näkyy muun muassa makuuhuoneissa, eteistiloissa ja kylpyhuoneissa”, kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Kati Valtonen.

”Lisäksi tarjolla on erilaisia tuote- ja materiaalipaketteja, jos arki vaatii enemmän tukea: esimerkiksi yövalo eteiseen, kylpyhuoneiden seinä- ja allastuet, liesivahti ja liesitaso mekaanisin valitsimin. Myös keittiön yläkaappien korkeutta voidaan madaltaa, jotta niihin ylettyy helpommin”, Valtonen jatkaa.

”Konkariin on suunniteltu leveät ja esteettömät porraskäytävät, liiketunnistimilla syttyvät valot ja värityksen selkeät kontrastit, jotka helpottavat etenkin iäkkäämpien liikkumista. Ala-aulassa on levähdyspaikka, jossa asukkaat voivat odottaa taksia tai huilia kantamusten kanssa. Hissillä pääsee pihakannen alla sijaitsevaan autohalliin. Talossa on myös asukkaiden klubihuone, jossa on viihtyisän olohuoneen ja keittiönurkkauksen lisäksi yhteinen sauna”, kuvailee Valtonen.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Kati Valtonen, puh. 040 725 1614, kati.valtonen[at]skanska.fi
Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.