c

Keilaniemen metroaseman rakennusurakka Skanskalle

Lehdistötiedotteet 9.8.2013 8.30 CET

Skanska ja Länsimetro Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Keilaniemen metroaseman rakentamisesta Espooseen. Sopimuksen arvo on noin 37,5 miljoonaa euroa.

Kuva: ALA Arkkitehdit

Urakkaan kuuluvat Keilaniemen metroaseman asemahallin ja maanpäällisten sisäänkäyntien sekä huoltotunnelin, teknisten tilojen sekä Karhusaaren tunnelin rakennustyöt. Rakentaminen on alkanut, ja metroasema valmistuu marraskuussa 2015.

Metroaseman rakentamiseen kuluu muun muassa 14 000 kuutiometriä betonia, 1 200 tonnia raudoitteita ja 55 000 neliömetriä laudoitusta.

”Keilaniemen asema on keskellä Espoon merkittävintä yrityskeskittymää. On hienoa, että tällekin asemalle saatiin taitavat toteuttajat. Louhintojen päättyminen ja siirtyminen rakennusvaiheeseen kertoo hankkeen sujuvasta etenemisestä”, toteaa Länsimetro Oy:n toimitusjohtaja Matti Kokkinen.

Parhaillaan Skanska toteuttaa Länsimetro Oy:lle myös Tapiolan aseman, metro- ja yhdystunnelien sekä yhden kuilun louhintaurakkaa, Ruoholahdesta Matinkylään ulottuvan tunnelilinjan LVI-urakkaa sekä Lauttasaaren metroaseman ja tunnelin Ruoholahti–Lauttasaari urakoita.

Länsimetron valmistuttua pääkaupunkiseudun metroliikenne jatkuu Ruoholahdesta Lauttasaaren kautta Espooseen, Matinkylään. Länsimetro tulee kuljettamaan yli 100 000 matkustajaa päivässä. Tuhansia ihmisiä työllistävä Suomen suurin infrahanke käsittää muun muassa kahdeksan uutta asemaa, kaksi lähes 14 kilometrin pituista tunnelia ja noin kolme miljoonaa kuutiota kalliolouhetta. 

 

Lisätietoja:

Länsimetro Oy, toimitusjohtaja Matti Kokkinen, puh. 050 347 1558, Contact

Skanska Infra Oy, aluejohtaja Ari Huovila, puh. 050 465 6119, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Länsimetro Oy on Espoon ja Helsingin yhteisesti omistama yhtiö, jonka tehtävänä on länsimetron rakentaminen Ruoholahdesta Matinkylään. Yhtiö perustettiin vuonna 2007. Länsimetron toimipiste sijaitsee Tapiolassa, Espoossa.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 980 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 57 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2012 oli yli 15 miljardia euroa.