c

Skanskalle useita huipputasoluokituksia Nolla tapaturmaa -foorumilta

Lehdistötiedotteet 15.5.2014 8.15 CET

Nolla tapaturmaa -foorumi jakoi 13.5.2014 työturvallisuuden tasoluokitukset vuodelle 2013. Skanska Rakennuskone ja Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjoinen alueyksikkö, Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjois-Suomen tulosyksikkö sekä Pohjanmaan tulosyksikkö saivat korkeimman työturvallisuuden tasoluokituksen, Maailman kärjessä, Nolla tapaturmaa -foorumilta. Lisäksi Skanska Oy luokiteltiin tasolle III (Kohti maailman kärkeä).

”Tulokset todistavat, että Skanskan pitkäjänteinen työturvallisuustyö on tuottanut hedelmää”, Skanska Oy:n turvallisuuspäällikkö Antti Leino sanoo. ”Olemme ylpeitä saavutuksista, mutta emme tyytyväisiä. Turvallisen tuotannon varmistaminen joka päivä ja erityisesti aliurakoitsijoidemme kanssa on haastavaa”, Leino jatkaa.

Nolla tapaturmaa -foorumi myöntää työturvallisuuden tasoluokituksia työpaikoille, joissa on pitkäjänteisesti kehitetty työturvallisuutta. Skanska Rakennuskone Oy, Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjoinen alueyksikkö sekä Pohjanmaan tulosyksikkö luokiteltiin tasolle I (Maailman kärjessä) myös vuodelta 2012. Skanska Oy sai luokituksekseen Tason III (Suuntana maailman kärki).

Nolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on nolla tapaturmaa -ajattelun edistäminen ja työturvallisuuden jatkuva kehittäminen. Foorumi on toiminut vuodesta 2003. Siihen kuuluu 313 työpaikkaa. Verkostoitumalla Nolla tapaturmaa -foorumin jäsenet saavat käyttöönsä tietoa ja käytännön työkaluja toimintatapojensa uudistamiseksi. Avoin ilmapiiri kannustaa keskustelemaan ja vaihtamaan ideoita. Foorumin toimintaa koordinoi ja kehittää Työterveyslaitos.

Lisätietoja:

Skanska Oy, turvallisuuspäällikkö Antti Leino, puh. 040 866 8551, antti.leino[at]skanska.fi

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, pauliina.munukka[at]skanska.fi