c

Skanska rakentaa SATOlle 24 asuntoa Helsingin Taliin

Lehdistötiedotteet 10.9.2014 12.30 CET

Skanska ja SATO ovat allekirjoittaneet sopimuksen 24 omistusasunnon toteuttamisesta Helsingin Taliin Pitäjänmäen kupeeseen. Rakentaminen käynnistyy syyskuussa 2014.

Talin Auroran asunnot antavat Talin puiston suuntaan.

Skanska vastaa asuntojen rakentamisesta SATOn omistamalle tontille. Asunnot tulevat seitsenkerroksiseen As. Oy Talin Aurora -nimiseen yhtiöön, joka rakentuu osoitteeseen Kutomotie 10 C.

Asunnot valmistuvat marraskuussa 2015. Yhtiön koko on noin 3 270 bruttoneliömetriä. Asukkaiden autopaikat on sijoitettu maanalaiseen pysäköintihalliin.

Skanska on toteuttanut Helsingin Taliin SATOlle viime vuosina yhteensä 5asunto-osakeyhtiötä ja 230 asuntoa. Kaikki rakennukset sijaitsevat Kutomotien korttelissa. Lisäksi Skanska on toteuttanut samalle alueelle osan pysäköintitalosta.

”Kutomotien kortteli on yhdistelmä korkeatasoista omistus- ja vuokra-asumista. Tämä on edustava esimerkki nykyisestä täydennysrakentamisesta, jossa on erityisesti panostettu piha-alueiden suunnitteluun ja suojaiseen korttelirakenteeseen puiston vieressä”, toteaa yksikön päällikkö Jouko Kuusela SATOsta.

Auroran asunnot avautuvat Talin puiston suuntaan. ”Isot ikkunat ja parvekkeet luovat valoisat puitteet laadukkaille asunnoille. Parvekkeiden hiekkapuhalletut lasipinnat antavat keveyttä vankoille muuratuille julkisivuille. Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota laadukkaisiin yksityiskohtiin ja materiaaleihin asunnoissa sekä yhteistiloissa. Sisäänkäyntiaula kalkkikiviseinineen toivottaa asukkaat lämpimästi tervetulleiksi taloon”, kertoo kohteen pääsuunnittelija, arkkitehti, SAFA Veikko Mäkipaja Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy:sta.

Lisätietoja:

SATO Oyj, yksikön johtaja Jouko Kuusela, puh. 0400 458 303, jouko.kuusela[at]sato.fi

SATO Oyj, projektipäällikkö Hannu Korhonen, puh. 0400 606 363, hannu.korhonen[at]sato.fi

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Jouni Laukkarinen, puh. 040 526 0624, jouni.laukkarinen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.