c

Skanskalle korkeat työturvallisuuden tasoluokitukset

Lehdistötiedotteet 15.5.2013 10.15 CET

Nolla tapaturmaa -foorumi myöntää jälleen työturvallisuuden tasoluokituksia työpaikoille, joissa on pitkäjänteisesti kehitetty työturvallisuutta. Skanska menestyi hyvin tasoluokituksissa. Skanska Rakennuskone Oy, Skanska Talonrakennus Oy:n Pohjoinen alueyksikkö sekä Pohjanmaan tulosyksikkö ovat Tasolla I (Maailman kärjessä). Skanska Oy sai luokituksekseen Tason III (Suuntana maailman kärki).

”Menestyksemme perustuu erityisesti ’Steal with pride’ eli anasta asenteella -ajattelutapaamme”, Skanska Talonrakennus Oy:n aluejohtaja Sakari Jämsä kertoo. ”Hyödynnämme niin muiden alojen, rakennusalan kuin oman yrityksenkin sisällä olevaa tietämystä ja otamme eri toimista oppia”, Jämsä jatkaa.

Nolla tapaturmaa -foorumi myöntää vuosittain tasoluokituksia jäsentyöpaikoille, jotka ovat menestyksellisesti edistäneet työpaikkansa työturvallisuutta. Tasoluokituksen tarkoituksena on toimia työpaikkojen apuna turvallisuustason kehityksen seurannassa ja kannustaa työpaikkoja kohti nollaa tapaturmaa. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan mm. työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa.

Nolla tapaturmaa -foorumin vuoden 2012 tasoluokituksen saa tänäkin vuonna ennätysmäärä työpaikkoja, yhteensä 57 työpaikkaa. Työturvallisuuden tasoluokitukset jaetaan 15.5.2013. Nolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on nolla tapaturmaa -ajattelun edistäminen ja työturvallisuuden jatkuva kehittäminen. Foorumiin kuuluu yhteensä 300 jäsentyöpaikkaa, ja sen toimintaa koordinoi ja kehittää Työterveyslaitos.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Sakari Jämsä, puh. 040 835 1330, Contact 

Skanska Oy, tiedottaja Pauliina Munukka, puh. 040 680 4977, Contact