c

Skanska kehittämään asuntoja Kuopion Maljalahden rantatonteille

Lehdistötiedotteet 22.4.2013 8.00 CET

Skanska suunnittelee asuntoja Kuopion keskustaan Maljalahteen. Kuopion kaupunki ja Skanska allekirjoittivat aiesopimuksen alueella sijaitsevien kerrostalotonttien kaupasta 19.4.2013.

Havainnekuva Maljalahdesta

Kaupunginhallitus päätti 25.3.2013 tonttien luovutuksista Skanska Talonrakennus Oy:lle ja Lujatalo Oy:lle.

Sataman vieressä Maljalahdessa sijaitsevilla tonteilla on oma ranta. ”Ihmiset muuallakin kuin Kuopiossa ovat huomanneet rantakohteemme. Kuopiossa on valmiina ja vireillä noin 20 omarantaista kerros- ja rivitalokohdetta. Saaristokaupungin ohella pääsemme nyt rakentamaan myös Maljalahden rantaa aivan keskustan tuntumassa vain kilometrin etäisyydellä torista”, sanoo kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Kuopion kaupungilta.

”Mielestämme Maljalahden asuntorakentaminen on Kuopion kaupungilta hienoa jatkoa järven äärelle rakentamiseen. Näin on toimittu menestyksekkäästi myös Kuopion Saaristokaupungissa. On hienoa, että kaupunki käyttää upeita rantoja hyödyksi ja tarjoaa asukkailleen ainutlaatuisia mahdollisuuksia nauttia niistä”, toteaa hankekehitysjohtaja Panu Sivula Skanskalta.

”Pidämme Maljalahtea yhtenä kaupungin ykköspaikoista ja haluamme olla mukana kehittämässä sitä yhdessä Kuopion kaupungin kanssa. Alueen kiinnostavuudesta kertoo se, että olemme saaneet siitä jo yhteydenottoja”, Sivula jatkaa.

Skanska on käynnistänyt alueen suunnittelun, ja tavoitteena on päästä aloittamaan ensimmäisen asuintalon rakentaminen vuoden 2014 alkupuolella. Taloon tulee asuntoja pienistä kaksioista aina neljän huoneen ja keittiön asuntoihin.

 

Lisätietoja:

Kuopion kaupunki, tonttipäällikkö Jarkko Meriläinen, puh. 044 718 5531, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, hankekehitysjohtaja Panu Sivula, puh. 040 550 9657, Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, Contact

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2012 oli noin 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 460.