c

Skanska rakentaa uusia rantakoteja Kuopion Maljalahteen

Lehdistötiedotteet 6.8.2014 7.20 CET

Skanska tuo ennakkomarkkinointiin Kuopion Maljalahteen Kallaveden rannalle kaksi asuintaloa, jotka sijoittuvat aivan rantaviivan läheisyyteen.

Kuopion Aallottaren kodit ovat aivan rannassa.

As. Oy Kuopion Aallotar -nimisen yhtiön kahdessa rakennuksessa on yhteensä 39 kotia. ”Asuntojen ennakkomarkkinointi on käynnissä, ja rakentamisen on tarkoitus alkaa syksyllä 2014. Näin uudet kodit valmistuisivat syksyllä 2015”, kertoo Skanska Kotien rakennuttaja-asiamies Merja Kokkonen.

Asuntovalikoimaan kuuluu niin avaria yksiöitä kuin hulppeita neljän huoneen koteja, joissa tilaa on jopa 149,5 neliötä. Viisi huoneistoista on aivan rannassa. Myös kaikissa muissa asunnoissa järviluonto on kuitenkin vahvasti läsnä, sillä kodit rakentuvat portaittain veden äärelle. Jokaiseen asuntoon kuuluu joko terassi tai lasitettu parveke.

”Aallottaren suunnitteluratkaisussa halusimme yhdistää urbaanin kaupunkirakentamisen ja järviluonnon kunnioittamisen tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Piha-alueen suunnitelmassa kivimuurit, huolitellut istutukset, viheralueet sekä oleskelu- ja leikkipaikat rytmittävät tilaa”, kertoo Skanska Kotien projektipäällikkö Marko Puhakka.

Kahden talon väliin sijoittuu myös pienvenelaituri, joten venepaikka on mahdollista saada oman kodin edustalta. Kuopion kaupunki vastaa laiturin rakentamisesta ja aikataulusta. ”Veneretki voi täällä alkaa oman kodin vierestä”, sanoo Puhakka.

Maljalahden alue sijaitsee vajaan kilometrin etäisyydellä kuuluisasta Kuopion torista. Kävely- tai pyöräilymatkan päästä löytyviä palveluita ovat mm. kaupat, kirjasto ja terveyskeskus.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, projektipäällikkö Marko Puhakka, puh. 040 515 6710 marko.puhakka[at]skanska.fi

Skanska Kodit, rakennuttaja-asiamies, asuntomyyjä Merja Kokkonen, puh. 050 363 6620, merja.kokkonen[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.