c

Skanskalle mittava tienpäällystysurakka Rovaniemen, Sodankylän ja Ivalon alueilta

Lehdistötiedotteet 2.3.2018 11.20 CET

Skanska ja Lapin ELY-keskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen tienpäällystysurakasta Lapissa. Urakka sisältää 16 kohdetta, ja ne painottuvat Rovaniemen, Sodankylän ja Ivalon alueille.

Kuvassa vasemmalta: Lapin Ely-keskuksen projektipäällikkö Matti Ryhänen ja yksikönpäällikkö Markku Tervo sekä Skanska Industrial Solutions Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Karinen ja tuotantopäällikkö Vesa Räme.

Urakan valmistelevat työt käynnistyvät toukokuussa ja varsinaiset päällystystyöt kesäkuussa. Urakka valmistuu syyskuussa 2018.

Suurimmat työkohteet ovat 18 kilometrin pituinen Vt 4 Vuojärvi–Torvinen-osuus ja 19 kilometrin pituinen Vt 4 Myössäjärvi–Inari-osuus. Yhteensä urakan kohteista kertyy noin 66 kilometriä päällystettävää tietä.

”Urakassa tehdään perinteistä päällystämistä sekä tien rakenteenparantamista sekoitusjyrsinnällä, kantavan kerroksen lisäämisellä ja teräsverkoilla”, kertoo Skanska Industrial Solutions Oy:n tuotantopäällikkö Vesa Räme. Kaiken kaikkiaan urakassa käytetään päällysteitä noin 52 000 tonnia ja kantavaa kiviainesta 30 600 tonnia. Teräsverkkoja kuluu noin 16 000 neliömetriä.

”Päällystystöistä aiheutuu hetkellisiä liikenteen pysähtymisiä ja nopeusrajoitusten alentamista. Pyrimme aina suorittamaan työt niin, että haitta tienkäyttäjille olisi mahdollisimman vähäinen”, sanoo Räme.

Skanskalla on pitkä historia Lapin päällystysurakoiden tekijänä. ”Etunamme päällystystöissä on erittäin hyvä paikallistuntemus”, Räme toteaa.

Lisätietoja:

Lapin ELY-keskus, projektipäällikkö Matti Ryhänen, puh. 0295 037 255, matti.ryhanen[at]ely-keskus.fi

Skanska Industrial Solutions Oy, tuotantopäällikkö Vesa Räme, puh. 0400 393 488, vesa.rame[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2017 lopussa 2 086 henkilöä Suomessa.