c

Skanska rakentaa Palvelutalo Hopeasillan Heinolaan

Lehdistötiedotteet 21.4.2016 13.30 CET

Skanska ja Heinolan kaupunki ovat allekirjoittaneet sopimuksen Palvelutalo Hopeasillan rakentamisesta Heinolan Tommolan kaupunginosaan. Työt alkavat kesäkuussa 2016 ja palvelutalo valmistuu kokonaisuudessaan kesällä 2017.

Hopeasillan uusi palvelutalo korvaa valmistuttuaan vanhan, 1970-luvulla rakennetun Hopeasillan vanhainkodin, joka ei enää vastaa nykymuotoisen palveluasumisen kriteerejä. Uusi palvelukoti rakennetaan nykyisen palvelutalon viereen osittain rakentamattomalle tontille. Vanha Hopeasilta puretaan uuden valmistuttua.

Hopeasillan palveluasumisyksikköön rakennetaan vanhuksille yhteensä 60 asuntoa kahteen kerrokseen. Asuinhuoneistoista 59 on kooltaan 19- tai 25-neliöisiä yhden hengen huoneita, joiden lisäksi palvelutaloon rakennetaan yksi 35-neliöinen pariskunnalle tarkoitettu asuinhuone. Pinta-alaltaan palvelukotikokonaisuus on noin 3 600 bruttoneliömetriä.

”Hopeasilta vastaa nykyaikaisiin palveluasumisen kriteereihin ja sen rakentamisessa kiinnitetään erityistä huomiota tilojen esteettömyyteen.

Kodinomaisten asuinhuoneiden lisäksi palvelukotiin rakennetaan yhteisiä ruokailu- ja oleskelutiloja, jakelukeittiö, henkilökunnan sosiaali- ja työtiloja sekä tekniset tilat. Asuinrakennuksen lisäksi tontille tulee viihtyisät oleskelupihat. Lisäksi rakennetaan 34 autopaikkaa henkilökunnan ja vieraiden käyttöön”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n työpäällikkö Sami Svensk.

Hopeasillan lisäksi Skanska on toteuttanut eri puolelle Suomea lukuisia muitakin palvelu- ja hoivakotihankkeita, kuten Palvelukoti Kajavan Helsingin Keskiyöntielle, Simonkylän vanhustenkeskuksen, Attendo Jokikartanon hoivakodin ja Asolan palvelutalon Vantaalle sekä Lehtiojan palvelukeskuksen Lahteen. Lisäksi parhaillaan on rakenteilla muun muassa Asikkalan Anianpellon Palvelukoti Vääksyyn.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, työpäällikkö Sami Svensk, puh. 040 568 5178, sami.svensk[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2015 oli noin 821 miljoonaa euroa ja henkilöstöä oli vuoden lopussa 2 095.