Hyvää työtä -podcast

Hyvää työtä -podcast

Hyvää työtä on podcast, jossa sukelletaan työn mahdollisiin tulevaisuuksiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin Suomen kiinnostavimpien asiantuntijoiden kanssa. Joka jaksossa tarkastellaan tulevaisuuden työelämää uusista ja yllättävistä näkökulmista. Keskustelua vetää arkkitehti Anni Laurila vierainaan joukko Suomen johtavia työelämän, tulevaisuuden, työtilojen ja työhyvinvoinnin asiantuntijoita.

Kuuntele ja tilaa podcast

Spotify

Apple Podcasts

Osallistu myös keskusteluun Twitterissä #hyväätyötä


Jakso 1

Tulevaisuuden Työ

Tässä jaksossa hahmotellaan kokonaiskuva työn tulevaisuudesta. Miten ja millaista työtä teemme? Mikä osaaminen on relevanttia? Miten toimialat kehittyvät? Millä tavoilla tulevaisuudessa työskennellään?

Vieraina: futuristi, keksijä, puhuja ja tietokirjailija Perttu Pölönen sekä Aku Varamäki – muutosagentti, tietokirjailija ja paremman työelämän puolestapuhuja.

Kuuntele jakso:


Jakso 2

Tulevaisuuden työtilat

Millaisia ovat tulevaisuuden työtilat? Tarvitaanko toimistoja tulevaisuudessa ja millaisia ne ovat? Keskustelu laajenee myös ihmisten liikkumiseen, asumiseen ja siihen, miten työnteon muutokset vaikuttavat kaupunki- ja aluekehitykseen.

Vieraina: tietokirjailija, muutosvalmentaja ja sisustusarkkitehti Maaretta Tukiainen sekä liiketoiminnan kehitysjohtaja (Skanska CDF) Antti Säynätkari.

Kuuntele jakso:


Jakso 3

Kestävä työ

Tässä jaksossa käsitellään ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen vaikutusta työhön, työn sisältöön ja työtiloihin.

Vieraina: Skanskan ympäristöpäällikkö Hanna-Maija Tikka sekä kestävän liiketoiminnan konsulttitoimisto Gaian toimitusjohtaja Ulla Heinonen.

Kuuntele jakso:


Jakso 4

Työnteon teknologiat

Tässä jaksossa keskustellaan siitä, miten nykyiset ja tulevat teknologiat ja digitalisaatio vaikuttavat työelämään. Miten työnteon teknologiat tulevat kehittymään ja miten ne muuttavat meitä? Miten voimme hyödyntää teknologiaa paremmin – ja onko teknologian kehitys työelämän uhka vai mahdollisuus?

Vieraina: tulevaisuudentutkimuksen professori ja Dubain tulevaisuusakatemian tieteellinen johtaja Markku Wilenius sekä puhuja, yrittäjä, kirjailija ja tulevaisuushakkeri Teemu Arina.

Kuuntele jakso:


Jakso 5

Työhyvinvoinnin tulevaisuus

Mitä työhyvinvointi oikeastaan on ja mitä se tarkoittaa tulevaisuudessa? Tässä jaksossa keskitytään työhyvinvointiin ja siihen, miten työ luo hyvinvointia laajemminkin. Miten työ vaikuttaa ihmisyyteen sekä elämän merkityksellisyyteen?

Vieraina: filosofi ja tutkijatohtori Frank Martela sekä Nora Rosendahl – kasvuyrittäjä, tutkija ja Hintsa Performancen operatiivinen johtaja.

Kuuntele jakso:

Anni Laurila

Arkkitehti, puhuja ja maailmanparantajaksi tituleerattu Anni Laurila käsittelee työelämän kehitystä laaja-alaisesti teknologian, kestävyyden, megatrendien ja globaalien haasteiden näkökulmista. Anni on työskennellyt arkkitehtinä, tulevaisuusohjelmassa Nasalla Piilaaksossa, ministeriötyöryhmässä, yrittäjänä, kaupunkisuunnitelmien vetäjänä sekä kansainvälisenä puhujana. Hän on Suomen ensimmäinen Global Impact Challenge -voittaja, World Economic Forumin Global Shaper ja käynyt Al Goren ilmastokoulutuksen.