c

Paavolan kampus, Lahti

  • Rakensimme uudisosan Terijoenkatu 7:ään, joka yhdistyy yhdyskäytävällä viereiseen Kannaksen lukioon..
  • Aiemmin Muotoiluinstituutin käytössä ollut rakennus saneerattiin.
  • Terijoenkatu 7:n uudisrakennuksen sekä viereisen Kannaksen lukiorakennuksen välille rakennettiin yhdyskäytävä helpottamaan liikkumista ja tilojen yhteiskäyttöä.

Paavolan kampuksen vaiheittain toteutettu kokonaisuus on suurin talonrakennushanke Lahden tilakeskuksen historiassa. Kampuksen rakentamishankkeessa yhdistyivät monipuolinen uudisrakentaminen sekä entisen muotoiluinstituutin tilojen peruskorjaaminen.

Saneerasimme aikaisemmin koulukäytössä olleen Muotoiluinstituutin rakennuksen Terijoenkatu 7:ssä sekä rakensimme kampukselle kolmikerroksisen uudisrakennuksen Terijoenkatu 3:een. Lisäksi Terijoenkatu 7:n ja viereisen Kannaksen lukiorakennuksen välille rakennettiin yhdyskäytävä helpottamaan liikkumista ja tilojen yhteiskäyttöä.

Kampuksesta eri-ikäisten oppijoiden koulu- ja kulttuurikortteli

Uudelle Paavolan kampukselle sijoittuvat Kannaksen ja Tiirismaan lukioista muodostuva uusi lukio, Tiirismaan peruskoulu, Wellamo-opisto sekä taide- ja muotoilukoulu Taika.

Uudet tilat on suunniteltu ja toteutettu tukemaan osallistavia opetusmetodeja ja joustamaan eri tarpeisiin. Esimerkiksi peruskorjatun Terijoenkatu 7:n auditoriossa katsomo on kasattavissa tilan takaseinälle, mikä mahdollistaa monipuoliset käyttömahdollisuudet. Uudessa lukiorakennuksessa sijaitsee Art House, jossa on kuvataiteen ja käsityön opetustiloja eri toimijoiden käyttöön. Lisäksi uudisrakennukseen sijoittuu monipuoliset opetustilat musiikin harjoittamiseen sekä modernit laboratoriotilat.

Kokonaisuudessaan uudella kampuksella on 2 500 käyttäjää lapsista aikuisopiskelijoihin. Laajennusosana rakensimme liikuntasalirakennuksen entisen aikuiskoulutuskeskuksen yhteyteen. Uudet liikuntatilat ovat myös seurojen ja kuntalaisten aktiivisessa käytössä: täysikokoinen noin 1 000 neliön pelikenttä on jaettavissa osiin. Salin saumaton massalattia mahdollistaa monipuolisen liikunnan ja urheilun harrastamisen.

Turvalliset ja terveelliset tilat

Työmaan sijaitessa alueella, jossa toimi koko rakentamisen ajan kolme oppilaitosta sekä päiväkodin väliaikainen piha, työsuunnittelussa tuli kiinnittää erityistä huomiota turvalliseen liikkumiseen työmaan läheisyydessä. Myös valmistuttuaan uudet tilat ovat terveelliset ja tukevat eri ikäisten lasten ja nuorten oppimista.

Monitoimitalojen rakennusta yhteistyössä

Skanska ja Lahden kaupungin tilakeskus ovat toteuttaneet yhteistyössä lukuisia monitoimitalohankkeita Lahden alueelle.

  • Launeen monitoimitalo Lähde (valmistunut 2020)
  • Kivimaan monitoimitalo Aarre (valmistunut 2023)
  • Paavolan kampus (valmistunut 2023)
  • Renkomäen monitoimitalo Aura (valmistunut 2023)
  • Myllypohjan alueen monitoimitalo (kehitysvaiheessa)

Etsi projekteja

Projektien määrä

loading