c

Skanska rakentaa palvelukodin Helsinkiin

Lehdistötiedotteet 2.12.2014 13.45 CET

Skanska on kehittänyt palvelukotihanketta Helsingin Suutarilaan yhdessä Mehiläisen kanssa vuodesta 2011 lähtien. Rakennustyöt käynnistyvät välittömästi ja osapuolten yhteisenä tavoitteena on, että hanke valmistuu joulukuussa 2015.

Omistajaksi tulee Hemsö Fastighets AB. Käyttäjä ja palveluntuottaja on Mehiläinen Oy. Kaksikerroksisen rakennuksen laajuus on 1 919 bruttoneliömetriä ja siihen tulee 42 asuinhuonetta.

”Skanskalla on vahva osaaminen palvelu- ja hoivatilojen suunnittelusta ja rakentamisesta ja haluamme tarjota osaamistamme yhä laajemmin asiakkaillemme. Tässä projektissa teemme tiivistä yhteistyötä Mehiläisen kanssa ja yhdistämme molempien tietotaitoa”, sanoo Skanska Oy:n hankekehityksen johtaja Tuomas Rantsi.

”Rakennus on suunniteltu mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksiköksi. Yksikössä on mahdollisuus joustavasti tarjota kuntoutujille heidän tarpeensa mukaisia palveluita tehostetusta palvelusta kevyempään kuntouttavaan asumispalveluun ja tuettuun asumiseen”, sanoo sektorijohtaja Raija Saari Mehiläinen Oy:stä.

”Hanke on tärkeä osa Hemsön jatkuvaa laajentumista Suomen markkinoille”, toteaa Hemsön toimitusjohtaja Per Berggren. Hemsö omistaa ennestään 15 hoivakotia Suomessa. Hemsö on Ruotsin johtava yksityinen julkisiin kiinteistöihin keskittynyt sijoitusyhtiö.

Lisätietoja:

Skanska Oy, hankekehityksen johtaja Tuomas Rantsi, puh. 040 838 5276, tuomas.rantsi[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Hemsö Fastighets AB, Suomen maajohtaja Jarkko Leinonen, puh. 0400 150 841

Mehiläinen Oy, Sektorijohtaja Raija Saari, puh. 050 599 5622

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.