c

Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät Ajankohtaista Skanskan hankinnasta -uutiskirjeen sekä ajankohtaisia asioita liittyen yhteistyökumppaneihimme.

Ajankohtaista Skanskan hankinnasta -uutiskirje julkaistaan kerran kvartaalissa. Uutiskirje lähetetään laajalla jakelulla yhteistyökumppaneillemme. Tämän sivun oikeasta laidasta löydät uusimman uutiskirjeen sekä numerot, jotka ovat ilmestyneet vuoden sisällä.

Tällä sivulla kerromme myös muista ajankohtaisista asioista, kuten eri puolella Suomea järjestetyistä työturvallisuus- ja ympäristötilaisuuksista sekä Skanskan yhteistyökumppaneille antamista palkinnoista.

Skanska palkitsi Sähkö Jave Oy:n turvallisimpana yhteistyökumppanina Kuopiossa

Sähkö Jave Oy on saanut Skanskan myöntämän turvallisimman yhteistyökumppanin palkinnon Kuopiossa 16.5.2019. Skanska palkitsee vuosittain työturvallisuudessa ansioituneita aliurakoitsijoita erinomaisesta työstä työmaiden yhteisen turvallisuuden puolesta.

”Yhteistyökumppanit ja aliurakoitsijat tekevät turvallisuustyötä kanssamme joka päivä. Sähkö Jave on saanut yksimielisen hyvää palautetta työmailtamme sekä turvallisesta että laadukkaasta työn toteutuksesta. Työt tehdään sovitun ja suunnitellun mukaisesti ja avoin keskustelu auttaa rakentamaan hyvää turvallisuuskulttuuria”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n yksikönjohtaja Noora Sokero palkinnon perusteluista.

”Työturvallisuus on meille tärkeä asia ja olemme panostaneet siihen yhdessä vuosien ajan. Tuntuu hyvältä saada kiitosta tekemästään työstä”, sanoo Sähkö Jave Oy:n toimitusjohtaja Jari Vepsäläinen.

Lue koko tiedote täältä.

Kivenlahden työmaalla annettiin kunniakirja Pusulan Maanrakennus Oy:lle

Kivenlahden metrotyömaalla annettiin toukokuussa 2019 kunniakirja Pusulan Maanrakennus Oy:lle esimerkillisestä toiminnasta työturvallisuuden saralla. Palkinnon otti kiitollisena vastaan yrityksen toimitusjohtaja Juha Rantanen. Palkinnon jakoi Skanska Infran Kaupunki- ja teollisuurakentamisen aluejohtaja Pekka Räsänen.

"Urakoitsijan työntekijöille ei ole tarvinnut huomauttaa puutteista eikä heille ole sattunut poissaoloon johtaneita tapaturmia saati läheltä-piti-tilanteita. Asenne on siis kohdillaan!", Pekka kiittelee.

Skanska palkitsi Nostokonepalvelu JK Oy:n turvallisimpana yhteistyökumppanina Keski-Suomessa

Skanska järjesti aliurakoitsijoilleen työturvallisuusseminaarin syksyllä 2018 Keski-Suomessa jo yhdettätoista kertaa. Seminaareissa Skanska on kertonut yhteistyökumppaneilleen turvallisen työskentelyn merkityksestä rakentamisessa. Turvallisuutta on käsitelty vuosien varrella useasta näkökulmasta, niin turvallisen työn suunnittelun, suojaimien ja yksilön merkityksen kautta. Jyväskylän Paviljongissa järjestettyyn tilaisuuteen osallistui noin 100 rakennusalan ammattilaista.

”Yhteistyökumppanit ja aliurakoitsijat tekevät turvallisuustyötä kanssamme joka päivä. Nostokonepalvelu JK Oy:n toiminnassa on näkynyt ilahduttavasti sitoutuminen työturvallisuuden edistämiseen ja halu kehittää toimintaansa. Avoin keskustelu ja palaute auttavat tarttumaan kehityskohteisiin ja rakentamaan hyvää turvallisuuskulttuuria”, kertoo Skanska Talonrakennus Oy:n yksikönjohtaja Noora Sokero palkinnon perusteluista.

Lue koko tiedote täältä.

 

LIFE tutuksi Tampereen yhteistyökumppaneille

 

Tampereella Villa Härmälänrannassa järjestettiin LIFE-tilaisuus Skanskan aliurakoitsijoille 3.10.2018. Tilaisuuteen osallistui noin 30 henkilöä, ja sen tarkoituksena oli herättää yhteistyökumppanimme ajattelemaan työturvallisuutta laajemmin ja syvemmin.

 

Päivän aikana esiteltiin LIFE-hankkeesta, kerrottiin omakohtaisia tarinoita ja heräteltiin kuulijoita kiinnittämään huomiota siihen, että jokainen voi tehdä työturvallisuuden eteen jotain. Osallistujien haluttiin ymmärtävän, että työkaveri on tittelinsä ja edustamansa yrityksen lisäksi muutakin - henkilö tittelin takana.

Lue lisää LIFE - minä välitän -hankkeesta


Työturvallisuusaamupäivä aliurakoitsijoille Turussa

Tiistaina 2.10.2018 Turussa järjestettiin työturvallisuusaamupäivä aliurakoitsijoille. Aamupäivän teemana oli viedä LIFE-ajattelutapaa eteenpäin aliurakoitsijoille keskustelun ja ajatusten vaihdon kautta. Aamupäivään osallistui lähes 50 henkilöä yli kahdestakymmenestä yrityksestä.  Päivän aikana keskusteltiin LIFE-hankkeesta ja jaettiin tietoa ja omakohtaisia kokemuksia työturvallisuuteen liittyen. Aamupäivän aikana myös Skydda Oy oli kertomassa työturvallisuusvälineiden testausten muutoksista. 

Turussa työturvallisuusaamupäiviä on järjestetty aliurakoitsijoille noin kerran vuodessa, ja ne ovat osoittautuneet erinomaiseksi paikoiksi jakaa hyviä käytäntöjä ja ajatuksia - niin Skanskalta aliurakoitsijoille kuin myös toisin päin!

Lue lisää LIFE - minä välitän -hankkeesta ja Skanskan työturvallisuustyöstä.

 

Skanska palkitsi Netlet Oy:n innovatiivisesta ympäristötoiminnasta

Skanskassa kysyttiin Ympäristöviikkoon liittyen ehdotuksia alihankkijoista ja toimittajista, jotka ovat edesauttaneet Skanskan hankkeiden ympäristötehokkuutta. Useiden ehdotusten joukosta voittajaksi valittiin Netlet Oy ja heidän Raksanouto-palvelunsa. Skanskan hankintayksikkö ja ympäristötiimi luovuttivat palkinnon yrityksen perustajille eli Tomi Lehtiselle (toimitusjohtaja), Turo Manniselle (logistiikka) sekä Robin Flyktille (web). Voittajan lisäksi kunniamaininnat annettiin Umacon Oy:lle sekä Uusioaines Oy:lle.

Skanskan raati perusteli Raksanouto-palvelun palkitsemista mm. sillä, että heidän työnsä tukee Skanskan ympäristötehokkuustavoitteiden täyttymistä ja auttaa myös EU:n tulevien jätetavoitteiden saavuttamista. Raksanouto on Netlet Oy:n tarjoama työmaiden tarpeisiin kehitetty helppokäyttöinen palvelukonsepti, jolla halutaan ratkaista työmaalle kertyneen ylijäämän siirtelyyn ja säilömiseen liittyvät ongelmat sekä vähentää kurantin tavaran päätymistä jätelavalle. Netlet Oy noutaa työmaiden ylijäämämateriaalit veloituksetta kohteesta ja toimittaa työmaakohtaiset erittelyt noudetuista tuotteista.

Skanskan tavoitteena on ollut kytkeä ympäristöasioiden hallintaan koko työvoima, mukaan lukien alihankkijat ja kumppanit. Voittoa vastuullisesti -strategian mukaisesti Skanskan tulee jatkuvasti vähentää projektien, tuotteiden ja palveluiden koko elinkaarenaikaista ympäristökuormitusta.

Lue lisää Skanskan ympäristötyöstä

Jaa
Päivitetty: 11.10.2018