c

Ympäristötehokkaita taloja tuottamassa

BoKlok-tiimissä tuotantopäällikkönä työskentelevä Terho Tikkanen pyrkii esimiehenä ja työkaverina olemaan reilu, helposti lähestyttävä ja kannustava: ”Mieluummin yritetään, kun jätetään kokonaan tekemättä”, hän painottaa.

”Pitää muistaa, että asunto on aina iso ja tärkeä investointi asiakkaillemme, joten me rakennamme koteja, niin kuin rakentaisimme itsellemme", toteaa Terho.

Oulusta kotoisin olevalla tuotantopäällikkö Terho Tikkasella on taustallaan yli 10 vuoden kokemus rakennusalalta. Kun hänelle tarjoutui tilaisuus työskennellä BoKlokissa, paikan vastaanottamista ei tarvinnut harkita kauaa. ”Ympäristövastuullisuus ja puurakentamisen edistäminen ovat aina kiinnostaneet minua”, kertoo aikoinaan rakennusinsinööriksi opiskellut Terho.

Nyt takana on reilu vuosi BoKlok-tiimissä, ja Terho kertoo viihtyvänsä uudessa työssään kaikin puolin mainiosti. ”Minulle on tarjottu paljon vastuuta ja olen oppinut valtavasti uutta. Eikä yhtään haittaa, että minulla on todella hyvät työkaverit”, hän kehuu.

Tuotantopäällikkönä Terho vastaa pääasiallisesti tuotannon laadusta, aikatauluista ja resursseista. Lisäksi hän toimii Suomen edustajana BoKlokin kansainvälisessä hankintaketjussa.

Vastuullista rakentamista niin ympäristön kuin ihmistenkin kannalta

BoKlokissa kaikkea tekemistä punnitaan aina vastuullisuusnäkökulmasta. ”Puurakentaminen itsessään on jo iso asia ympäristön kannalta. Verrattuna moneen muuhun rakentamisen raaka-aineeseen, puutalot aiheuttavat elinkaarensa aikana huomattavasti pienempiä ilmasto- ja ympäristöhaittoja, ollen samalla uusiutuva luonnonvara. Sen lisäksi huomioimme ympäristön ja vastuullisuuden myös tuotekehityksessä”, Terho kertoo.

Vastuullisuus käsittää myös työturvallisuuden, eettisyyden sekä tasa-arvoisen kohtelun. Terho pyrkii esimiehenä ja työkaverina olemaan reilu, helposti lähestyttävä ja kannustava: ”Mieluummin yritetään kuin jätetään kokonaan tekemättä”, hän painottaa.

Terhon päivittäinen työ BoKlokissa sisältää runsaasti yhteydenpitoa projektien eri osapuolien, hankesuunnittelun ja työmaiden edustajien kanssa. Ajoittain hektistä työtä Terho pakenee mahdollisuuksien tullen kotiseudulleen pohjoiseen, jossa hän käy kalastamassa ja nauttimassa rauhasta ja hiljaisuudesta. ”Työssäni olen jatkuvassa vuorovaikutuksessa ja pidän siitä, mutta kun pääsen vapaalle, sieluni lepää parhaiten luonnon rauhassa”, hän paljastaa.

Päivitetty: 29.9.2020