c

Reilusti ylpeä tekemästään työstä

Pohjois-Pohjanmaalta Helsinkiin kotiutunut Heli löysi BoKlokin sattumalta selattuaan nettiä, ja päätti hakea mielenkiintoiselta vaikuttavaan yritykseen. Tuotantoinsinöörin hommat sopivat rakentamisesta kiinnostuneelle Helille.

”Ilman tuotantoinsinöörin tekemää tärkeää taustatyötä talot eivät valmistuisi ajoissa”, sanoo BoKlokin kohtuuhintaisen puutalorakentamisen puolesta puhuva Heli Lehto.

"Olen hirveän kiinnostunut kehittämisestä. Koko ajan mietin, mitkä asiat meitä hidastavat, miten ne voidaan korjata ja mitä voimme tehdä jatkossa paremmin", BoKlokilla työskentelevä Heli Lehto kertoo.

Alun perin tuotesuunnitteluinsinööriksi valmistunut monitaitaja Heli siirtyi BoKlokiin hyvin toisenlaisesta maailmasta: työhistoriasta löytyy muun muassa kasinoiden rakentamista Karibian risteilyaluksilla, putkiremontteja ja tiekaideprojekteja. Onpa Heli rakentanut kotiseudulleen Pohjois-Pohjanmaan Pudasjärvelle äitinsä ja siskonsa kanssa hirsihuvilankin. ”Siinä vaiheessa hoksasin, kuinka kivaa onkin rakentaa jotain uutta ihan alusta asti, eikä vain korjata.”

Huvilan valmistuttua Lehto sattui lukemaan BoKlok-konseptista netistä ja päätti hakea töitä kiinnostavan oloisesta yrityksestä. Jo työhaastattelussa tuli hyvä fiilis paikan tiimihengestä. Myös puurakentaminen vetosi, sillä Lehdolla on myös sisustuspuusepän koulutus. Puu on aina ollut hänelle tärkeä materiaali.

Omasta työstä saa olla ylpeä

Tuotantoinsinö��rin työpäivät täyttyvät muun muassa paperitöistä, uusien työntekijöiden perehdytyksestä ja aikataulujen ja suunnitelmien tarkistamisesta. Toimiston lisäksi Heli viettää mielellään aikaa työmaalla. ”Käyn katsomassa, että hommat etenevät turvallisesti ja kyselen, millä fiiliksillä porukka on. Aina on aikaa vaihtaa muutama sana ja moikata työkavereita”, Heli sanoo.

Heli kokeekin yhdeksi tärkeimmistä tehtävistään hyvän tiimihengen ja keskusteluyhteyden ylläpitämisen. ”Tiimityöhenki työmaalla syntyy tasapuolisesti ikää, kokoa, näköä, sukupuolta, kulttuuritaustaa tai mitään muutakaan piirrettä korostamatta. BoKlokin henki on sitä, että töissä ei murjoteta vaan hymy pysyy kasvoilla ihan kotiin asti. Jokaisen työpanos on tärkeä.”

Parasta on, kun pääsee kehittämään BoKlokista entistäkin toimivampaa konseptia. ”Saan olla mukana rakentamisen meiningissä ja tehdä jotain pysyvää. Meillä on työmaalla pieni mukava tiimi. Täällä ei olla kaavoihin kangistuneita, mutta tehdään kuitenkin laadukasta jälkeä. Työ tuntuu mielekkäältä silloin, kun siitä saa olla reilusti ylpeä.”

Kun työpäivä päättyy, Heli suuntaa usein kohti uimahallia, kajakki autonsa katolla. Heli harrastaa retkimelontaa ja koskenlaskua, ja kesäkauden ulkopuolella hän harjoittelee uimahallissa melontaseuran yksityisvuorolla. Lisäksi Heli tykkää reissata. Vauhdikkaiden matkojen ohjelmassa voi olla melonnan lisäksi vaikkapa patikointia, pyöräilyä tai vuorikiipeilyä.

”Toimistotyön vastapainoksi tarvitsen elämyksiä ja toimintaa. Silloin saan nollattua työasiat täysillä”, Heli toteaa.

Jaa
Päivitetty: 17.8.2018