c

Positiivista pöhinää ja toisten kunnioittamista

Rakentajaperheeseen syntynyt Jukka Kylliö aloitti uransa vuonna 1994 projekti-insinöörinä. Vuosien varrella rakennusyhtiöt ja tehtävät vaihtuivat ja lopulta vuonna 2015 Jukka siirtyi Skanskaan aluejohtajaksi.

Jukka Kylliölle oli jo nuoresta asti selvää, että hän hankkii rakennusalan koulutuksen ja lähtee jatkamaan kolmannessa polvessa isoisänsä perustamassa yhtiössä. 90-luvun lama esti suunnitelmat – rakennusala pysyi, mutta perheyritys vaihtui suurempiin rakennusyhtiöihin.

Rakennusalalle päätyminen tuntui Jukasta luontevalta, onhan hän rakentaja kolmannessa polvessa. Hän kertoo kuitenkin tunteneensa kutsumusta myös lääketieteeseen. ”Etenkin psykologian opinnot olisivat olleet toinen varsin varteenotettava vaihtoehto. Olen kiinnostunut ihmisistä ja siitä, mitä inspiroivassa työyhteisössä voidaan saada aikaiseksi. Esimiestehtävissä pääsen onneksi yhdistämään molemmat mielenkiinnon kohteeni”, Jukka kertoo.

Urallaan Jukka on ollut aina valmis laittamaan itsensä likoon ja tehnyt työnsä täysillä. Hän ei ole miettinyt missään vaiheessa, mitä hän tästä saa tai mikä hänestä tulee seuraavaksi, vaan uralla eteneminen on tullut tekojen kautta. Hän on avoin ja rehellinen ja haluaa aina toimia oikeudenmukaisesti. ”Pelaan reilua peliä ja haluan luoda ympärilleni positiivista pöhinää. Monimuotoisuuden arvostaminen ja toisen kunnioittaminen on käyttäytymiseni tukipilareita.”

Tärkeintä yhteinen onnistuminen

Nykyisissä tehtävissään aluejohtajana Jukka vastaa johtotehtäviensä ohella organisaation valmentamisesta ja toiminnan jatkuvasta kehittämisestä. Hän pitää aktiivisesti yhteyttä asiakkaisiin ja muihin sidosryhmiin ja varmistaa, että toiminnan laatu on kunnossa.

”Nautin suunnattomasti porukalla onnistumisesta. Oma kunnianhimoni on niin korkealla, että oma onnistuminen ei minulle enää riitä – haluan saada buustattua työyhteisömme voittajaksi. Tekemisen pitää olla kannattavaa, mutta myös hauskaa. Hyvä henki ja into tehdä töitä, siitä kaikki lähtee”, Jukka toteaa.

Jukka kuvailee itseään sparraavaksi, kannustavaksi ja valmentavaksi esimieheksi. Hän haluaa antaa muille paljon tilaa ja hyväksyy sen, että vähän kokeillaan ja joskus tulee virheitäkin. Toisaalta hän on myös voimakkaasti kehityshenkinen ja vaativa: vapaus tarkoittaa vastuuta ja ennen kaikkea vastuunkantamista.

Vastuunkantajana ja joukkueen tukipilarina toimiminen on Jukalle tuttua töiden lisäksi myös vapaa-ajalta, sillä hän pelaa jääkiekkoa harrastetasolla maalivahtina. ”Jos verkko heilahtaa selän takana, näkyy se heti tulostaululla – töissä ja vapaalla”, Jukka nauraa.

Päivitetty: 30.10.2018