c

Pääluottamusmies on työmaan viestinviejä

Etelä-Suomen pääluottamusmies Jari Renlund on vuosien varrella työskennellyt kirvesmiehenä, runkoporukassa ja turvallisuusasiantuntijana asuntopuolella.

”Vuosien varrella olen työskennellyt kirvesmiehenä, runkoporukassa ja turvallisuusasiantuntijana asuntopuolella”, Jari kertoo.

Pääluottamusmiehen työssä Jari viettää muutaman päivän viikossa toimistolla ja lopun ajasta työmaalla. ”Olen sopinut asiat niin, että olen maanantait ja tiistait konttorilla. Järjestämme tapaamiset ja palaverit niille päiville. Muuten kierrän työmaita ja toimin työntekijöiden puhemiehenä johdon suuntaan. Pyrin viemään siellä esiin nousevia asioita eteenpäin. Paljolti työssä on kysymys viestinnästä”, Jari pohtii.

Ihmistuntemuksella pääsee hyviin tuloksiin

Jarin alueella työskentelee noin 350 työntekijää. 70 prosenttia heistä Jari tuntee melko hyvin. ”Suurimman osan kanssa olen jutellut tänä vuonna. Kaikkein palkitsevinta työssä on se, kun saan olla mukana löytämässä työntekijöille jatkotyömaita ilman kummempia katkoja. Tai vielä parempaa on se, kun löytää pitkään lomautettuna olleelle työntekijälle työmaan. Työpäälliköt soittelevat, että olisiko kaveria, jolla on tällaiset taidot ja kun tuntee ihmiset, tietää heti sanoa, että tämä tyyppi osaa homman”, Jari kertoo.

Koskaan Jaria ei harmita lähteä töihin ja siitä hän kiittelee työkavereitaan. ”Ihmisten kanssa työmailla keskustelu on todella palkitsevaa, varsinkin kun pystyy heitä auttamaan. Skanskassa on hyvä työilmapiiri ja viihdyn konttorillakin, vaikka aluksi sitä työtä vähän pelkäsin, kun en ole aikaisemmin konttorilla viihtynyt”, hän kertoo.

Tulevaisuuden ykköshaave on oman terveyden ylläpito ja siten töissä jaksaminen. ”Tämänhetkisessä työssä rasitus kohdistuu päähän ja sen pystyy hyvin nollaamaan työpäivän jälkeen. Kello puoli neljän jälkeen en juuri työasioita mieti”, Jari kertoo.

Päivitetty: 30.3.2015