c

Tarkkana kuin projektipäällikkö: ”Yksityiskohtaisesti hiottu konsepti edellyttää tiimiltä saumatonta yhteistyötä”

Projektipäällikkö Aleksi Lammista kiehtoo BoKlokissa se, miten tarkkaan hiottu tuote pysyy samanlaisena ja tunnistettavana, vaikka sitä myös kehitetään jatkuvasti asiakasta kuunnellen. Tämä vaatii saumatonta yhteistyötä koko projektiorganisaatiolta.

BoKlokin omistaa Skanska ja IKEA. Aleksista yksi ehdoton etu onkin molempien organisaatioiden tuki sekä yhteistyö kansainvälisen BoKlok-tiimin kanssa. "Tykkään tiimityöstä ja siitä, että asioita tehdään yhdessä."

Aleksi aloitti BoKlok-tiimissä vuonna 2017 Skanska Oppiva -harjoittelijana. ”Pääsin tuolloin tuotantoinsinööriksi BoKlokin työmaalle ja seuraavana kesänä projekti-insinööriharjoitteluun toimistolle. Harjoittelujaksojen jälkeen jatkoin opiskeluja, valmistuin diplomi-insinööriksi ja seuraavana kesänä sain samaisesta tiimistä projekti-insinöörin paikan”, kertoo Aleksi. Nyt Aleksi totuttelee uudenlaisen tehtävään aloitettuaan BoKlok-tiimissä projektipäällikkönä. Ensimmäisen oman projektin suunnitteluvaihe on parhaillaan työpöydällä.

Samanlaisuuden haastavuus kiehtoo

Aleksia viehättää BoKlokissa erityisesti edelläkävijyys puu- ja elementtirakentamisessa sekä asuntojen tehdastuotannossa. Projektityön ohella Aleksin työtehtäviin kuuluu tuotekehitys ja prosessin kehittäminen. Hän kokeekin kehitystyön tärkeäksi vakioidussa tilaelementtirakentamisessa.

”Hyvin viilattu konsepti mahdollistaa sen, että voimme rakentaa koteja laadukkaasti mahdollisimman monelle. Konseptin ytimessä on vakioidut tuotteemme eli talo- ja asuntotyypit, jotka toimivat suunnittelun lähtökohtana. Itseäni kiehtookin projektien samanlaisuus, mutta myös se, kuinka haastavaa onkaan tehdä samanlaista. Vaatiikin onnistunutta yhteistyötä ja kommunikointia koko projektiorganisaatiolta, jotta löytyy oikea resepti onnistuneeseen lopputulokseen”, toteaa Aleksi.

BoKlokin omistaa Skanska ja IKEA, ja Aleksista yksi ehdoton etu on molempien organisaatioiden tuki sekä yhteistyö kansainvälisen BoKlok-tiimin kanssa. ”Ympäriltä löytyy runsaasti osaamista ja aina vastaus kysymyksiin. Koska meillä on vakioitu tuote, teemme tiivistä yhteistyötä eri yhteistyökumppaneiden kanssa ja kehitämme yhdessä konseptiamme. Tykkään muutenkin tiimityöstä ja siitä, että asioita tehdään yhdessä”, kertoo Aleksi.

Joukkuepelaaja myös vapaalla

Vapaa-ajalla Aleksia voisi kutsua urheilun suurkuluttajaksi. ”Korona on vähentänyt liikkumista, koska urheilupaikat ovat olleet osin kiinni. Vaikka olenkin ulkoisesti leppoisa ja rauhallinen, sisälläni palaa kilpailuhenkisyys. Tykkään pelata erilaisia mailapelejä ja välillä myös lautapelejä kaveriporukalla. Seuraan telkkaristakin lähes kaikkea urheiluun liittyvää, erityisesti jääkiekkoa ja pesäpalloa. Syksyisin tulee käytyä metsästämässä kotipaikkakunnallani. Vapaa-ajalla tulee vietettyä aikaa kavereiden kanssa: saunoa voi aina, jos ei ole muuta tekemistä!"

Päivitetty: 3.1.2020