c

Oikealla asennoitumisella kohti unelma-alaa

Monipuoliset työllistymismahdollisuudet vetivät määrätietoisen Aleksin talonrakentamisen ja urakoinnin pariin. Sattumaa oli vain BoKlokin löytyminen harjoittelupaikaksi.

"BoKlok-tiimimme on melko pieni, ja meitä istuu toimistolla vierekkäin maanhankinta, myynti, asiakaspalvelu, markkinointi, projektikehitys ja tuotanto. Se on mahtavaa. Kynnys kysyä on matala ja porukkaan on helppo päästä.”

Aleksi Lamminen haki aikoinaan Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmaan, sillä sen kautta mahdollisuudet työllistyä rakennusalalle paranivat. Harjoittelupaikka projekti-insinööriharjoittelijana löytyi BoKlok-yksiköstä, joka täydensi hyvin rakennustekniikan opintoja. Diplomi-insinööriksi Aleksi valmistui keväällä 2019, ja nyt työt jatkuvat BoKlokissa projekti-insinöörinä.

”Olen voinut alusta asti samaistua BoKlokille leimalliseen ajattelutapaan, jossa on ok kyseenalaistaa totuttuja tapoja. Organisaatiorakenteemme on matala, ja meillä tehdään asioita yhdessä ja neuvoa voi kysyä keneltä vain. Porukalla tehdään ja porukalla päätetään. Puurakentaminen sekä ympäristötehokas rakentaminen kasvattaa suosiotaan, ja on hienoa olla edelläkävijänä kehityksessä mukana”, Aleksi toteaa.

”BoKlok-kohteissa rakentamisaika on normaalia lyhempi, joten jo kesän aikana ehtii saada hyvän käsityksen talonrakentamisen kaaresta. Harjoittelujaksot vaihtelivat työmaan ja toimiston välillä, ja yhteisöllinen porukka otti minut alusta alkaen hyvin vastaan”, kertoo Aleksi.

Oppiva-ohjelman kautta järjestyvät kesätyöt ovat auttaneet Aleksia alalle sisälle pääsemiseen. Kolmen kesän aikana pääsee näkemään pöytää monelta eri kantilta, ja kahdesti vuodessa järjestettävissä Oppiva-päivissä kuulee erilaisia uratarinoita, jotka konkretisoivat talon sisällä avautuvia etenemisvaihtoehtoja. ”Moni on päätynyt monen mutkan kautta siihen missä nyt on, eikä nykyinenkään pesti ole useinkaan lopullinen. Se tässä alassa juuri kiehtookin.”

Aleksi ehti toimia harjoittelun aikana BoKlok-työmaalla tuotantoinsinöörinä, jolloin työtehtäviin kuului muun muassa urakoitsijapalavereita, hankintoja, laadun ja työturvallisuuden varmistamista ja dokumentointia. Nykyisessä projekti-insinöörin työssä päivät vierähtävät pääasiallisesti pääkonttorilla suunnittelun ohjauksen, konsulttisopimusten ja erilaisten kehitystehtävien parissa.

”Nykyisessä tehtävässäni täytyy pystyä tekemään perusteltuja päätöksiä ja huomioida samanaikaisesti monta eri näkökulmaa. On oltava oma-aloitteinen, yhteistyökykyinen ja valmis ottamaan vastuuta”, Aleksi sanoo. ”Tyyppinä tykkään tarttua kaikenlaisiin tehtäviin, ja mielestäni jokainen uusi tehtävä on tärkeää oppia myös tulevaisuuden työtehtävien kannalta.”

Vaikka tässä vaiheessa valetaan oman osaamisen perustaa, oppiminen on jatkuvaa.

"Nähtäväksi jää, minkälaisiin tehtäviin sitä tulevaisuudessa päätyy. Toivottavasti tulevaisuudessa olen siellä, missä omat esimieheni ovat nyt. Olen huomannut, että tässä talossa se on oikeasti mahdollista."

Jaa
Päivitetty: 3.1.2020