c

Määrätietoisesti kohti unelmia

Noora tiesi jo lapsena, että hänestä tulee rakentaja. Ammatti tuli verenperintönä, sillä hän vietti lapsesta alkaen aikaa rakennuksilla isänsä kanssa.

”Haluan, että kaikilla on taustoista riippumatta samanlaiset mahdollisuudet tavoitella omia unelmiaan”, sanoo tulosyksikön johtaja Noora Sokero, joka on juuri saavuttanut oman ammatillisen haaveensa.

Nyt takana on jo 18 vuoden mittainen Skanska-ura, jonka aikana Noora Sokero on edennyt määrätietoisesti tehtävästä toiseen. Vuoden 2018 alussa hän aloitti Skanska Talonrakennuksen Itä- ja Keski-Suomen alueyksikössä Jyväskylän tulosyksikön johtajana.

Nooran ura Skanskassa on sisältänyt lukuisia monipuolisia tehtäviä, ja hän on hakeutunut koko uransa ajan kohti uusia haasteita pelkäämättä myös epämukavuusalueelle joutumista. Noora aloitti Skanskassa asuntomyynnin ja markkinoinnin parissa vuonna 2000. Sen jälkeen hän on työskennellyt projekti-insinöörinä ja osallistunut asuntokohteiden suunnittelun ohjaukseen sekä toiminut laatu- ja kehityspäällikkönä. Noora on myös työskennellyt vuoden pohjoismaisessa kehitysprojektissa asuntotuotannon vakioimiseksi. Ennen Jyväskylän tulosyksikön johtajaksi siirtymistä Noora työskenteli hankekehityspäällikkönä Jyväskylän Kankaan alueen asunto- ja toimitilahankkeiden kehitystehtävissä.

Jo pitkään Nooralla on kuitenkin ollut yksi ammatillinen haave ja selkeä suunta, johon hän on mä��rätietoisesti tähdännyt. ”Olen jo kauan aikaa sitten asettanut tavoitteekseni päästä tulosyksikön johtajaksi ja olen tehnyt valintoja sen mukaan, että saavutan tämän unelmani. Iso kiitos kuuluu tietenkin myös Skanskalle ja esimiehilleni. Skanska yrityksenä tarjoaa paljon mahdollisuuksia, jos vain olet itse aktiivinen ja tuot omat kiinnostuksesi esille. Esimiehet puolestaan ovat aina olleet äärettömän tärkeänä tukena, kuunnelleet ja tarjonneet sopivan hetken tullen mahdollisuuksia uralla etenemiseen”, Noora kiittää.

Tavoitteet saavutetaan yhdessä tekemällä

Tulosyksikön johtajana Noora haluaa tarjota jokaiselle mahdollisuudet tehdä työtään hyvin. Hän korostaa monimuotoisuuden ja hyväksyvän työyhteisön merkitystä. ”Haluan, että kaikilla on taustoista riippumatta samanlaiset mahdollisuudet tavoitella omia unelmiaan. Ja että jokainen voi työyhteisössä olla oma itsensä, eikä kukaan koe tulevansa syrjityksi. Aamulla pitää olla mukava lähteä töihin ja työympäristön olla leppoisa – kenenkään ei tarvitse kokea epämiellyttäviä hetkiä töissä”, Noora muistuttaa.

Johtajana Noora kuvaileekin itseään ihmisläheiseksi. Myös ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä ja Noora haluaakin varmistaa, että jätämme myös seuraaville sukupolville hyvän ja terveellisen asuinympäristön. Pehmeän puolensa lisäksi Noora on kuitenkin myös erittäin tavoiteorientoitunut. ”Kun tavoitteita isketään pöytään, niin niiden saavuttamiseksi tehdään kyllä tosissaan töitä, olivatpa tavoitteet sitten taloudellisia tai esimerkiksi työturvallisuuteen tai rakentamisen laatuun liittyviä. Myös toiminnan jatkuva kehittäminen on äärimmäisen tärkeää, sillä vain niin pystymme vastaamaan asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin ja toimimaan kannattavasti. Toiminnan kehittäminen ja tavoitteiden saavuttaminen vaatii tietenkin koko tiimin tiivistä yhteistyötä”, Noora summaa.

 

Päivitetty: 8.3.2018