c

Ihmiset tekevät organisaation - ei johtaja

”Olen aina uskonut ja luottanut siihen, että tekemällä työnsä niin hyvin kuin osaa saa uusia mahdollisuuksia”, sanoo Panu Sivula, skanskalainen vuodesta 1997 lähtien. Niin on Panun kohdalla käynytkin, sillä työura on vienyt monenlaisiin inspiroiviin tehtäviin.

Panu Sivulan mielestä jokainen työntekijä tarvitsee ja ansaitsee hyvän esimiehen.

Panu on toiminut lähes koko Skanska-uransa projektikehityksen parissa, ja edennyt aina projekti-insinööristä ja laatuvastaavasta projektipäälliköksi, josta edelleen projekti-, alue- ja hankekehitysjohtajaksi. Vuonna 2014 Panu siirtyi asuntoprojektikehitykseen Skanska Kotien Länsi-Suomen aluejohtajaksi ja siitä Skanska Talonrakennuksen Länsi-Suomen aluejohtajaksi.

Johtajana Panu haluaa olla mukana luomassa Skanskaan entistäkin keskustelevampaa kulttuuria ja lisätä yksiköiden välistä yhteistyötä. ”Jokainen työntekijä tarvitsee ja ansaitsee mielestäni hyvän esimiehen. Hyvä johtaja on luotettava ja rehellinen. Hän kuuntelee, haastaa, viestii selkeästi ja on itsekin valmis muuttumaan ja kehittymään – tarvittaessa muuttamaan mielipidettäänkin”, Panu pohtii.

Panu kertoo, että selkeä strategia ja arvot antavat johtajalle hyvän pohjan käytännön tekemiselle. ”Meillä Skanskassa on jatkuvasti paljon asioita esillä ja johtajan haasteena on osata priorisoida asiat ja edistää niitä tärkeysjärjestyksessä”, Panu toteaa. ”Päätehtäväni tällä hetkellä onkin varmistaa tiimilleni hyvän tekemisen edellytykset. Meillä on oltava oikeanlaisia projekteja, niitä tekemässä oikeat ihmiset ja heillä käytössään riittävät resurssit."

Jaa
Päivitetty: 14.11.2017