Hae mukaan Skanska Oppivaan

Hae mukaan Skanska Oppivaan

Skanska Oppiva on korkeakouluopiskelijoille suunnattu kolmivuotinen harjoitteluohjelma, joka on suunniteltu käytäväksi opintojen ohessa. Haku ohjelmaan käynnistyy 13.12.2021.

Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa pääset kehittämään omaa osaamistasi ja selvittämään omia kiinnostuksen kohteitasi samalla alan työkokemusta kartuttaen.

Tarjolla on monenlaisia tehtäviä eri alojen opiskelijoille, eikä sinulla tarvitse olla alalta aiempaa kokemusta.

Tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet toimintamme perustana toimivan arvopohjamme omaksesi.

Avoimet tehtävät julkaistaan haun alkaessa 13.12.2021. Voit jättää yhteystietosi jo ennakkoon, niin pääset täyttämään hakemuksen ensimmäisten joukossa haun alkaessa.

Jaa

Oppivan polku

Oppivassa sinulla on mahdollisuus kasvaa harjoittelijasta osaajaksi kolmelle vuodelle mitoitetun harjoitteluohjelman aikana. Keväisin ja syksyisin opit uutta ja tapaat muita oppivia kaksipäiväisillä valmennuspäivillä Helsingissä ja kesäisin syvennät osaamistasi palkallisessa harjoittelussa työmaalla tai toimistolla. Sinulla on mahdollisuus jatkaa urapolkuasi Skanskassa myös harjoitteluohjelman jälkeen.

Lue lisää Oppiva-ohjelmasta

Miksi Skanska Oppivaan kannattaa hakea

Oppivasta on mahdollisuus saada opintopisteitä. Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä Metropoliasta rakennuspuolen ja talotekniikan linjalla sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista.

Tarjoamme meillä työskenteleville opiskelijoille mahdollisuuksia opinnäyte- ja lopputöiden tekemiseen. Järjestämme keväisin ja syksyisin opinnäytetyöpäivän, jossa voit esitellä työsi tulokset skanskalaisille kollegoillesi.

Rakennusalan koulutus ei ole välttämättömyys. Löydät meiltä monenlaisia tehtäviä — sinulla ei tarvitse olla rakennusalan koulutusta. Tärkeintä on motivaatio oppimiseen sekä se, että koet arvopohjamme omaksesi.

Pääset kehittymään ja kehittämään. Pääset mukaan kehittämään toimintaamme ja samalla kehittämään omaa osaamistasi. Voit vahvistaa omia kiinnostuksen kohteitasi sekä saat arvokasta työkokemusta. Kansainvälisenä yrityksenä tarjoamme sinulle innostavan ympäristön soveltaa oppimaasi käytännössä.

Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja turvallisista työskentelyolosuhteista. Kannustamme henkilöstöämme liikkumaan ja huolehtimaan hyvinvoinnistaan työmaatreenien ja kulttuurisetelien avulla. Työsuhteesi aikana käytössäsi ovat kattavat työterveyshuollon palvelut.

Kehittymisesi jatkuu Skanska Oppivan jälkeenkin. Tavoitteena on, että valmistuttuasi työskentelet meillä oman alasi tehtävissä. Kehittymisesi ei lopu Oppivaan — meillä on paljon kehittymismahdollisuuksia ja urapolkuja Oppivan jälkeenkin.

Tutustu Oppiviin - Viken tarina

Vikke innostui koulunpenkille, kun hän osallistui kolmisen vuotta sitten Skanskan mestari–kisälli-ohjelmaan. Nyt hän hankkii kokemusta Oppiva-ohjelmassa ja opiskelee rakennusinsinööriksi Savonia-ammattikorkeakoulussa.
Tutustu Vikkeen

Tutustu oppiviin - Mikon tarina

Mikon urapolku Skanskassa alkoi ihka ensimmäisessä Skanska Oppiva -harjoitteluohjelmassa vuonna 2005. ”Tiesin jo tuolloin, että tästä tulee hieno kokemus. Pääsin työskentelemään kannustavan ja kokeneen projektipäällikön kanssa, jonka oikeana kätenä toimin usealla eri työmaalla.”

Tutustu Mikkoon

Lue lisää oppivatarinoita

loading

Oppivasta usein kysyttyjä kysymyksiä

Kuka voi hakea Oppivaan?
Kuka voi hakea Oppivaan?

Kohderyhmänä ovat 1. ja 2. vuoden ammattikorkeakoulun ja 2.-4. vuosikurssin yliopiston ja teknillisten yliopistojen opiskelijat, jotka opiskelevat rakennusalaa tai muuta haettavaa paikkaa vastaavaa alaa.

Meillä työskentelee iso joukko asiantuntijoita myös toimistotehtävissä muun muassa tietohallinnon ja talouden parissa.

Miten haen Oppivaan?
Miten haen Oppivaan?

Oppivapaikkoja haetaan täyttämällä hakemuslomake rekrytointijärjestelmässämme haun käynnistyttyä 13.12.2021 alkaen. Voit hakea useampaa paikkaa, mutta valitsethan vain niitä paikkoja, joista olet aidosti kiinnostunut. Suosittelemme, että liität mukaan myös ansioluettelosi. Halutessasi voit lisätä liikkeeksi myös erillisen hakukirjeen.

Saako Oppivasta opintopisteitä?
Saako Oppivasta opintopisteitä?

Oppivasta on mahdollisuus saada 5 opintopistettä Metropoliasta rakennuspuolen ja talotekniikan linjalla sekä Jyväskylän, Kajaanin, Kaakkois-Suomen, Oulun, Saimaan, Satakunnan, Savonian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakouluista.

Milloin saan tietää pääsinkö ohjelmaan?
Milloin saan tietää pääsinkö ohjelmaan?

Käymme hakemuksia läpi ja lähetämme kutsuja videohaastatteluun jo hakuaikana. Videohaastatteluiden jälkeen kutsumme vielä paikkakohtaisesti muutaman henkilön jatkohaastatteluun ja ilmoitamme lopullisista valinnoista helmikuun puoliväliin mennessä.

Milloin Oppiva alkaa?
Milloin Oppiva alkaa?

Oppiva-harjoitteluohjelma alkaa perehdytyspäivillä touko-kesäkuussa. Ensimmäinen työmaa-/toimistoharjoittelu alkaa pääsääntöisesti myös kesäkuussa. Ajankohta sovitaan erikseen harjoittelijan kanssa.

Kuinka paljon Skanska yleensä ottaa harjoittelijoita?
Kuinka paljon Skanska yleensä ottaa harjoittelijoita?

Oppiva-harjoittelijoiden määrä vaihtelee vuosittain. Vuonna 2021 aloitti 41 uutta oppivaa.

Mitä Oppiva-harjoitteluun sisältyy?
Mitä Oppiva-harjoitteluun sisältyy?

Harjoitteluohjelma kestää 3 vuotta. Kahden päivän valmennuksia järjestetään kahdesti vuodessa ja kesällä tehdään ohjelmaan kuuluva harjoittelujakso työmaalla tai toimistolla. Jokaisesta harjoittelujaksosta opiskelija saa palautteen esihenkilön kanssa käytävässä palautekeskustelussa.

Minkälaisia työtehtäviä eri vuosina on?
Minkälaisia työtehtäviä eri vuosina on?

Tämä riippuu omasta työkokemuksestasi ja tehtävästä mihin haet. Tuotantoinsinöörin ja nuoremman työnjohtajan tehtäviin tähtäävänä teet pääsääntöisesti ensimmäisenä kesänä haalariharjoittelun, toisena kesänä olet avustavissa työnjohtotehtävissä ja kolmantena kesänä itsenäisissä työnjohtotehtävissä. Tehtävät räätälöidään sinulle henkilökohtaisesti.

Projektikehitys/toimistotehtäviin tulevien Oppiva-polku luodaan koulutuksen ja työkokemuksien perusteella.

Maksetaanko Oppiva-harjoittelujaksoilta palkkaa?
Maksetaanko Oppiva-harjoittelujaksoilta palkkaa?

Oppivan harjoittelujaksot ovat palkallisia. Palkan määrittämisessä otetaan huomioon tehtävän vaativuustaso, sovellettava työehtosopimus, opintojen vaihe, henkilön aikaisemmat tutkinnot, osaaminen sekä alan kokemus.

Minkälaisiin tehtäviin Oppiva-opiskelijat ovat sijoittuneet valmistuttuaan?
Minkälaisiin tehtäviin Oppiva-opiskelijat ovat sijoittuneet valmistuttuaan?

Tämä riippuu opiskelijan omasta koulutuksesta ja halusta kehittyä. Työmailla Oppiva-harjoitteluohjelman jälkeen monet ovat toimineet työmaainsinööreinä tai työnjohtajina, osa myös asiantuntijatehtävissä esimerkiksi työturvallisuuden tai hankinnan organisaatiossa. Kehittyminen ei lopu Oppivaan,vaan meillä on koulutuspolkuja myös harjoittelun jälkeen. Skanskassa työskentelee esimerkiksi tulosyksikön johtaja joka on ollut mukana ensimmäisessä Skanska Oppiva-ryhmässä.

Mistä saan lisätietoa Oppivasta?
Mistä saan lisätietoa Oppivasta?

Yleistä Oppiva-harjoitteluohjelmaa koskevaa lisätietoa saat osoitteesta www.skanska.fi/oppiva.