c

Digitaalisuus ja innovaatiot

Haluamme kehittää jatkuvasti entistä parempia työkaluja ja käytäntöjä. Päivitämme omaa osaamistamme sitä mukaan kun tekniikka kehittyy, rakentaminen muuttuu ja rakennusten sisältämä teknologia lisääntyy.

Kansainväliset asiantuntijamme varmistavat, että käytössämme on uusimmat innovaatiot. Esimerkiksi Englannissa ja Ruotsissa rakentamisen robottitekniikkaa kehitetään jatkuvasti.

Suomessa olemme aktiivisesti kehittäneet tietomallien käyttöä rakennusalalla. Nykyään omaperusteinen suunnittelumme onkin lähes kokonaan mallinnettu. Tietomallintaminen ja mobiililaitteiden käyttö parantaa sekä suunnittelun että rakentamisen laatua ja tuottavuutta.

Virtuaalitodellisuus asiakastyön apuna

Virtuaalimallien avulla suunnitelmat voidaan havainnollistaa asiakkaillemme etukäteen, esimerkiksi tulevaan kotiin voi tutustua 3D-mallista jo ennen rakentamisen aloittamista. Olemme hyödyntäneet joissain asuntokohteissamme jo virtuaalitodellisuutta (VR) sekä lisätyn todellisuuden ratkaisuja (AR). Tutustu esimerkiksi Tampuurin asuntokohteeseen Jyväskylässä.

Kehitämme myös niin sanottuja älykotiratkaisuja ja kotiautomaatiota, joita parhaillaan olemme testaamassa. Myös toimistotilojen älykäs käyttö ja hallinta on lisääntynyt erilaisten antureiden ja älykkäiden ohjausjärjestelmien avulla.

Mobiililaitteet työmaiden käytössä

Työmaillamme käytetään mobiililaitteita, erityisesti tabletteja, suunnitelmien ja 3D-mallien tarkasteluun. Esimerkiksi tietyömailla käytämme 3D-malleja kaivinkoneen ohjaukseen. Pienoislentokoneiden ja helikoptereiden avulla saamme selville maapintojen tasot. Laitteiden avulla voimme valvoa laatua ja viestiä rakentamisen eri osapuolten kesken. Myös työmailla työntekijät ovat testanneet mobiililaitteita ja eri sovelluksia arjen työssään. Pilotin aikana on huomattu, että työtehokkuuden lisäksi myös tiedonjakaminen ja yhteistyö eri yksiköiden välillä on lisääntynyt.

Haluamme olla suunnannäyttäjiä koko alalla. Osallistummekin muun muassa Aalto Ylipiston Visio 2030 -hankkeeseen sekä Digitaalinen rakennustyömaa -tutkimukseen nimetyillä projekteillamme.

Jaa
Päivitetty: 1.12.2017