c

Skanska toteuttamaan Aleksanterinkatu 48:n laajennus- ja korjaustöitä

Lehdistötiedotteet 19.3.2009 0.02 CET

Skanska toteuttaa Kiinteistö Aleksanterinkatu 48:n liiketilojen peruskorjauksen ja laajennuksen Helsingin keskustassa. Työt aloitetaan maaliskuun aikana, ja kunnostustyö valmistuu huhtikuussa 2010.

Yhdeksänkerroksisen liike- ja toimistotalon saneeraus kattaa kolme maanpäällistä kerrosta ja kellaritilat. Kellarikerrokseen sekä ensimmäiseen ja toiseen kerrokseen rakennetaan liiketiloja ja kolmanteen kerrokseen toimistotiloja. Nykyään avonaisena oleva sisäpiha katetaan, ja sinne sijoittuu kahteen kerrokseen uusia liiketiloja. Lisäksi rakennusta laajennetaan rakennuksen takana sijaitsevalle pihakannelle, jonne rakennetaan kahvila. Myös julkisivu kunnostetaan kolmessa ensimmäisessä kerroksessa. Peruskorjauksen ja laajennuksen pääsuunnittelija on arkkitehti Sebastian Savander Arkkitehtitoimisto SARC Oy:stä.

”Töiden aikana kiinteistössä työskentelee vuokralaisia peräti kuudessa kerroksessa, mikä tuo oman haasteensa peruskorjaustöiden suorittamiseen. Esimerkiksi käyttäjien toiminnan häiriötön jatkuminen täytyy varmistaa,” kertoo johtaja Jukka Ala-Outinen Skanskasta.

Aleksanterinkatu 48 on valmistunut vuonna 1957, ja sen on suunnitellut Kurt Simberg.

Skanska on toteuttanut useita vaativia korjaushankkeita Helsingissä. Parhaillaan on käynnissä Bulevardi 18:ssa sijaitsevan kiinteistön muuttaminen Helsingin eurooppalaisen koulun käyttöön. Vuonna 2008 Skanska korjasi Lönnrotinkadulla sijaitsevan Kiinteistö Oy Antinkatu 32:n teollisuus- ja toimistokiinteistön, johon valmistui 41 asuntoa ja 11 toimistoa. Rakennuslehti valitsi hankkeen Vuoden työmaaksi 2008.