c

Skanska toi Espoon asuntomessuille modernia puurakentamista ja hyvätasoisia perheasuntoja

Lehdistötiedotteet 10.7.2006 14.26 CET

"Skanska Kodit esittelee tänä vuonna asuntomessuilla kaksi kohdetta, As Oy Espoon Liinumin.

Skanska Kotien markkinointipäällikkö Riku Auvinen on tyytyväinen messuasuntojen myyntitilanteeseen: ""Kaikki Klippingin 5 erillistaloa on myyty. Toisesta messukohteestamme Liinumista paritalot on myyty, vapaana on enää vajaa kymmenen rivitalohuoneistoa. Liinumin kodit ovat hyviä perheasuntoja, joille Espoossa on kysyntää"", sanoo Auvinen.

As Oy Espoon 5 Klippinkiä (Messukohde 6)

Modernia puurakentamista

As Oy 5 Espoon Klippinkiä koostuu viidestä kaksikerroksisesta puurakenteisesta erillistalosta, joiden pinta-ala on 117 m2. 5 Klippinkiä tarjoaa omakotitalon mukavuutta asunto-osakeyhtiössä. Rakennukset on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Kaisa Vepsäläinen. Klippingin talot on rakennettu Finnforestin tilaelementeistä.

Skanskan messukodissa asuinneliöt on otettu tarkasti käyttöön. Alakerrassa on keittiö, ruokailutila, olohuone ja kuisti. Ylhäällä sijaitsevat kolmen makuuhuoneen lisäksi sauna ja peseytymistilat. Olohuoneen kahden kerroksen korkuiset tilat lisäävät pohjaratkaisun avaruutta ja asunnon valoisuutta. Olohuoneen sekä yhden yläkerran huoneen ikkunoista avautuvat näkymät Palttinapuistoon.

Skanska Kotien markkinointipäällikkö Riku Auvinen kertoo, että Klippingin asukkailla on käytössään kaksi pihaa: etelään avautuva Palttinapolun puoleinen etupiha, joka soveltuu vaikkapa keittiöpuutarhaksi, ja pohjoisen puolella takapihan terassi, joka rajoittuu Palttinapuistoon.

Valoisa ja selkeä sisustus

Skanskan ja Koti ja keittiö -lehden messukodin sisustuksen on suunnitellut sisustussuunnittelija Kaisu Saukonoja. Sisustuksen perustyyli on moderni, selkeä ja kodikas. Sisustuksessa Saukonoja on käyttänyt vanhoja käyttöesineitä, luonnnosta kerättyjä risuja ja oksia. Sisustusmateriaalit ovat puuta, pellavaa ja silkkiä.

Rakennuslehden (29.6.2006) Asuntopuntari-arvioinnissa 5 Klippinkiä valittiin asuntomessujen parhaimmaksi ammattilaiskohteeksi. Arvioinnissa kiinnitettiin huomiota niin arkkitehtuuriin kuin tekniseen toteutukseen. Erityisesti mainittiin päivänkierron huomioon ottaminen suunnittelussa ja viihtyisä ulkoterassi.

As Oy Espoon Liinumi (Messukohteet 9–11)

Hyvätasoisia perheasuntoja perinteisessä miljöössä

– Liinumissa on pyritty selkeisiin perusratkaisuihin. Liinumin tilavat perheasunnot sopivat hyvin esimerkiksi lapsiperheille, jotka arvostavat rauhallista ja turvallista asuinympäristöä, markkinointipäällikkö Riku Auvinen Skanska Kodeista sanoo.

As Oy Espoon Liinumi koostuu neljästä kaksikerroksisesta rivitalosta ja kahdesta kaksikerroksisesta paritalosta. Neljän huoneen ja keittiön perheasunnot vaihtelevat 96 neliöstä 107,5 neliöön.

Alakerrassa on keittiö ja olohuone, yläkerrassa kolme makuuhuonetta ja saunatilat. Jokaisessa asunnossa on oma osittain katettu piha ja yläkerrassa parveke. Asuntokohtaisten pihojen lisäksi talojen väliin jää yhteinen oleskelualue ja hiekkapintainen leikkialue.

Osittain puurakenteisissa taloissa on yhteensä 18 asuntoa. Kohteen on suunnitellut Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy.

Liinumin asunto E15 (messukohde 11) on Ikean ja Deko-lehden messukoti.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja:

Tietoa kohteista, lehdistötiedotteet ja kuvia osoitteessa: www.skanska.fi/asuntomessut

Kuvia myös: www.pressi.com

Skanska Kodit Oy, Markkinointipäällikkö Riku Auvinen, puh. (09) 6152 2458, 0400 806 754, Contact Markkinointijohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300, 040 501 9816, Contact

Asuntomessut Espoon Kauklahdessa 14.7.–13.8.2006 www.asuntomessut "