c

Skanska ja Citycon perustivat Retail Park Oy:n

Lehdistötiedotteet 7.3.2001 8.57 CET

"Skanska ja Citycon perustivat Retail Park Oy:n kauppakeskusten kehittäjäksi

Kiinteistösijoitus Oyj Citycon ja Skanska ovat perustaneet yhdessä tasaomisteisen Retail Park Oy -nimisen yhtiön. Retail Park Oy toimii aloitettavan uuden liiketoiminnan kehitysyhtiönä. Se suunnittelee, kehittää ja markkinoi liikekeskuksia, jotka toimivat yhtenäisen, brandituotteeksi rakennettavan nimen ""Retail Park"" alla.

Retail Park -liikekeskuksissa toimivat tilaavievien tavaroiden kaupat, kuten esimerkiksi huonekalu-, sisustus-, kodinelektroniikka-, kodinkone-, rauta- ja urheilukaupat. Lisäksi niihin halutaan paikallisia palveluyrityksiä. Myös hypermarketit, supermarketit ja tehtaiden poistomyymäläyksiköt voivat sijoittua osaksi keskuksia. Monipuoliset ja hintatasoltaan edulliset ravintola/kahvila- ja huoltamopalvelut ovat osa konseptia.

Retail Park Oy:n tavoitteena on toteuttaa ensimmäiset suuret Retail Park -liikekeskukset Espooseen, Turkuun, Tampereelle, Ouluun ja Lahteen vuosien 2002–2006 aikana. Retail Park -hankkeen investoinnit ovat vuoteen 2006 mennessä noin 2 miljardia markkaa.

Skanskassa Retail Park -keskusten suunnittelun lähtökohtana on puistomaisen viihtyisä ympäristö, joka vastaa kuluttajien kasvaviin odotuksiin elinympäristön laadun tasosta. Kaupan yritykset voivat suunnata voimavaransa asiakkaiden palveluun, kun kiinteistöistä ja alueen ympäristön viihtyisyydestä vastaa Retail Park Oy.

Kiinteistösijoitus Citycon Oyj:n tavoitteena on saada omistukseensa uusia, kilpailukykyisiä kaupan kohteita paikkakunnilla, joiden ostovoiman kehitys takaa jatkossakin kaupalle mahdollisuuden menestyä ja tuottaa sijoitetulle pääomalle riittävän tuoton.

– Yhteistyö Cityconin kanssa vahvistaa mahdollisuuksiamme toteuttaa kaupan tiloja, jotka luovat menestyksellisiä liiketoimintamahdollisuuksia asiakkaillemme, kuvailee Skanska Oy:n toimitusjohtaja Mauri Niemi yhteistyön lähtökohtia.

Sijaintipaikkakunnalleen Retail Park -keskus luo uusia palvelualan työpaikkoja ja vahvistaa paikkakunnan vetovoimaa laajan markkina-alueen keskuksena.

Lisätietoja:

Skanska Suomi Oy johtaja Juha Tammivuori, puh. (09) 6152 2072

Retail Park Oy toimitusjohtaja Aimo Salmi, puh. (09) 6152 2476

Kiinteistösijoitus Oyj Citycon kaupallinen johtaja Henrik Winberg, puh. (09) 6803 6738

Skanska Oy viestintäpäällikkö Cristina Rinnetie-Uski, puh. (09) 6152 2300 Contact

www.citycon.fi "