c

Skanska rakentaa Kuntien eläkevakuutukselle toimistokiinteistön Tampereen keskustaan

Lehdistötiedotteet 1.12.2009 14.20 CET

Skanska rakentaa Kiinteistö Oy Tampereen Hämeenkadun aukio -nimisen toimistokiinteistön Kuntien eläkevakuutukselle Tampereen keskustaan osoitteeseen Verkatehtaankatu 3. Rakentaminen on aloitettu marraskuussa, ja kohde valmistuu maaliskuussa 2011.

Kuusikerroksisessa rakennuksessa on yhteensä noin 8 600 neliötä vuokrattavaa toimitilaa, ja kohde nousee Pellavatehtaankadun ja Verkatehtaankadun kulmaan, vanhan Centrumin talon taakse. Kiinteistöön tulee toimitilat Pirkanmaan TE-keskukselle ja Tampereen TE-toimistolle. Katutasoon tulee myös muille vuokrattavaa liiketilaa. ”Rakennushankkeen toteutus ei olisi voinut suhdanteiden kannalta juuri paremmin ajoittua. Rakennuspaikka on yksi Tampereen kaupungin ydinkeskustan harvoista vajaasti rakennetuista tonteista. Uskomme, että se saa arvoisensa rakennuksen kaupunkikuvaa täydentämään”, kertoo kiinteistöjohtaja Erkki Markkola Kuntien eläkevakuutuksesta.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900. Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.