c

Sipoon logistiikkakeskittymästä Freeway Logistic City

Lehdistötiedotteet 14.6.2006 14.26 CET

Skanska Talonrakennus Oy, Oy Alfred A. Palmberg Ab ja Sipoon kunta ovat allekirjoittaneet sopimuksen Sipooseen sijoittuvan logistiikkakeskittymän, Freeway Logistic Cityn, rakentamisesta.

Freeway Logistic City rakennetaan Sipoon kunnan länsiosaan, keskeisten liikenneyhteyksien varrelle. Helsinki–Lahti -moottoritieltä Keravan liittymästä on alueelle vain kaksi kilometriä ja yhteys Vuosaaren satamaan on erittäin sujuva. Freeway tulee palvelemaan erinomaisesti sataman kautta kulkevia tavaravirtoja. Freeway Logistic Cityn alue on kooltaan yli sata hehtaaria. Sinne mahtuu vähintään peräti 300 000 neliömetriä toimitilaa kymmenille yrityksille logistiikan eri alueilta sekä niitä lähellä oleville palveluntuottajille.

Freeway Logistic Cityn rakennuspaikka on maaperältään ihanteellinen. Tästä syystä rakentaminen on edullista ja nopeaa. Rakentaminen alkaa heti, kun alueen kaava on hyväksytty eli todennäköisesti ensi vuoden syksynä. Ensimmäiset toimijat ovat suunnitelmien mukaan alueella jo vuonna 2008.

Uusi logistiikkakeskittymä tulee vahvistamaan Sipoon asemaa koko pääkaupunkiseudun kehittämisessä sekä erityisesti logistiikassa. Vuosaaren satama on tässä oleellinen tekijä. Alueen koko ja sijainti kahden moottoritien välissä lähellä kulutuksen ja yritystoiminnan painopistettä mahdollistaa keskuksen kasvun jatkossa muuhunkin toimintaan Sipoon kunnanjohtaja Markku Luoma sanoo.

Keskittymä tulee monipuolistamaan kunnan talouselämää ja vahvistamaan kunnan taloutta. Saamme myös kuntaan uusia työpaikkoja. Vaikka Sipoossa ei työttömyyttä olekaan, lisääntyvä työpaikkatarjonta vähentää työmatkoja Sipoosta muihin kuntiin, Luoma jatkaa.

Skanska Talonrakennus Oy ja Oy Alfred A. Palmberg ja vastaavat yhdessä Freeway Logistic Cityn suunnittelusta, rakentamisesta ja markkinoinnista.

– Sijainnin ohella alueen etuna on sen hyvät toteuttamisedellytykset, jotka tarjoavat tuntuvan kustannussäästön useimpiin muihin pääkaupunkiseudun logistiikka-alueisiin nähden, sanoo johtaja Risto Linnankoski Skanskasta.

– Freeway Logistic Cityn ehdottomina etuina ovat sen koko, sijainti ja nopea valmistuminen. Nimessä sana ”City” kuvastaakin todella laajaa keskittymää. Hyvät rakennusolosuhteet varmistavat myös kokonaisedullisen toteutuksen, mistä hyötyvät Freewayn tulevat käyttäjät, johtaja Björn Kivimäki Palmbergilta toteaa.

Lisätietoja kunnanjohtaja Markku Luoma, puh. 050 5996 748, Contact kaavoituspäällikkö Pekka Normo, puh. 050 5674 007, Contact johtaja Björn Kivimäki, Oy Alfred A. Balmberg Ab, puh. 050 1469, Contact johtaja Risto Linnankoski, Skanska Talonrakennus Oy, puh. 040 722 1341, Contact

www.skanska.fi www.palmberg.com www.sipoo.fi