c

Skanska ylläpitää Oulun pohjoisen alueen siltoja vuoteen 2015

Lehdistötiedotteet 14.3.2008 13.57 CET

Tiehallinto ja Skanska Infra ovat solmineet seitsemän vuoden palvelusopimuksen Oulussa. Sopimus kattaa Oulun pohjoisen alueen siltojen ylläpidon seitsemän vuoden ajan eli vuoden 2015 helmikuuhun asti.

Sopimus kattaa kolmasosan Oulun tiepiirin alueesta. Paikkakunnat, joiden sillat kuuluvat sopimusalueeseen, ovat Oulu, Oulunsalo, Kempele, Hailuoto, Haukipudas, Tyrnävä, Muhos, Utajärvi, Ylikiiminki, Kiiminki, Yli-Ii, Ii ja Pudasjärvi. Yhteensä ylläpidettäviä siltoja on 641.

Työt alkavat välittömästi suunnittelulla. Sopimus sisältää siltojen tarkastukset, korjausten suunnittelua ja toteutusta, hoitourakoitsijan siltoihin liittyvien toimenpiteiden valvontaa ja viranomaistehtäviä. Skanska on myös sitoutunut uusien tekniikoiden käyttöönottoon. Palvelusopimuksen urakkasumma on 12,8 miljoonaa euroa. Urakan työpäällikkönä toimii Asko Matila ja projektipäällikkönä Jouko Aaramaa.

Vuosi sitten Skanska Infra solmi viiden vuoden palvelusopimuksen Tiehallinnon kanssa Oulun eteläisen alueen siltojen ylläpidosta. Urakka oli uudenlainen haaste, koska vastaavaa siltojen kunnossapitosopimusta ei ollut Suomessa aiemmin tehty.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 1,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 400.

Lisätietoja:

Skanska Infra Oy Työpäällikkö Asko Matila, puh. 020 719 2836, Contact