c

Entinen käsityöopettajaopisto muuntuu asunnoiksi

Lehdistötiedotteet 7.12.2006 11.46 CET

"Skanska on aloittanut rakennustyöt Helsinginkatu 34:ssä sijaitsevan entisen käsityöopettajaoppilaitoksen tiloissa. As. Oy Helsingin Artesaaniksi nimetty Kallion urheilutalon ja Brahen urheilukentän kupeessa seisova kivitalo tulee täyteen yksilöllisiä koteja: arkkitehti, SAFA Timo Hirvonen on suunnitellut Skanska Kotien markkinoimaan taloon yli 30 erilaista huoneistopohjaa.

""Artesaaniin tulee 82 kotia ja 7 työtilaa, joiden koot vaihtelevat 30 ja 164 neliömetrin välillä"", kertoo markkinointiassistentti Selja Santapakka Skanska Kodeista. Sisustussuunnittelija on laatinut kolme valmista kalustus- ja materiaalikokonaisuutta. Yksi talon erikoisuuksista ovat entiseen juhlasaliin syntyvät rivitaloasunnot, joilla on omat sisäänkäynnit. ""Omaleimaisella keskusta-asumisella on paljon kysyntää. Erityisen kiinnostuneita asiakkaat ovat olleet työtiloista"", kertoo Santapakka. Yksi syy voi olla se, että matkaa Artesaanista keskustaan on vain 10 minuuttia.

Vuonna 1959 valmistunut rakennus on alun perin arkkitehti Airi Seikkala-Viertokankaan suunnittelema. Se saa uuden elämän, mutta suojeltu julkisivu säilyttää talon perinteisen ilmeen. Arvioitu valmistumisaika on tammikuu 2008.

Kaikkiin asuntoihin tulee oma sauna. Osa talon parkkipaikoista louhitaan maan alle viereisen Alppikadun kohdalle.

Skanska Kodit Oy on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojekti-kehitysyksikköä. Liiketoimintayksikköön kuuluvat yhtiöt Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Yhtiöt kehittävät suunnittelevat ja rakennuttavat asunto- ja aluerakennushankkeita, ja tarjonta kattaa sekä kerrostalot, rivitalot että pientalot. Skanska Kodit Oy:n toiminta-alueet ovat Suomi ja Viro.

Lisätietoja: Skanska Kodit Oy markkinointiassistentti Selja Santapakka, puh. 040 756 1138 tai (09) 6152 2705, Contact asiakaspalvelujohtaja Erkki Heikkinen, puh. 0400 814 375 tai (09) 6152 2385, Contact www.skanska.fi/artesaani

"