c

Kehä III:n parannettu osuus vihittiin käyttöön

Lehdistötiedotteet 5.9.2005 13.37 CET

E18, Kehä III:n parantaminen Lentoasemantien ja Tikkurilan välillä valmistuu aikataulussaan lokakuun loppuun mennessä. Parannetun osuuden vihki käyttöön liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen 5.9.2005. Parannusurakan on toteuttanut Skanska Tekra Oy:n ja Rakennus Oy Lemminkäisen muodostama työyhteenliittymä.

Uudistettu väylä parantaa kansainvälisen E18-tien laatutasoa sen kuormitetuimmalla osuudella Suomessa ja turvaa omalta osaltaan henkilö- ja tavarakuljetusten sujuvuuden ja turvallisuuden. E18-tien osana Kehä III kuuluu EU:n priorisoimaan Pohjolan kolmio -hankkeeseen. E18-tie yhdistää toisiinsa Etelä-Suomen kaupungit, satamat ja lentoasemat, ja sillä on eniten kansainvälistä liikennettä maassamme.

Lentoasemantien ja Tikkurilan välillä kulkee tällä hetkellä 30–40 000 ajoneuvoa vuorokaudessa. Vuoteen 2020 mennessä liikennemäärän arvioidaan lähes kaksinkertaistuvan.

Uudet tasoliittymät tehostavat liikenteen sujumista kehällä ja vähentävät onnettomuuksien määrää. Joukkoliikenteen toimintaedellytykset paranevatkin selvästi uusien bussikaistojen ja -ramppien sekä pysäkkijärjestelyjen ansiosta. Jalankulkijoita ja pyöräilijöitä palvelee uusi yhtenäinen, Kehän suuntainen verkosto.

Uusien meluaitojen ja -esteiden ansiosta liikenteen aiheuttama meluhaitta asuinalueilla vähenee ja alueen viihtyvyys paranee. Sujuvampi liikenne myös vähentää päästöjä ja asuinalueiden läpi kulkevaa liikennettä.

Tiehallinnon tiedote

Lisätietoja:

Skanska Tekra Oy, Aluejohtaja Jouni Happonen, puh. 050 595 4586, Contact

Tiehallinto, Uudenmaan tiepiiri, tiejohtaja Rita Piirainen, puh. 0204 22 2700

Tiehallinto, Uudenmaan tiepiiri, projektipäällikkö Mika Räsänen, puh. 0400 449 557