c

Skanska aloittaa uuden asuntokohteen Ratinanrannassa

Lehdistötiedotteet 27.10.2009 13.00 CET

Tampereen Ratinanrannan asuntorakentaminen saa jatkoa. Skanskan edellinen kohde Aallotar valmistui tämän vuoden kesäkuussa, ja nyt liikkeelle on lähdössä Tyrskytär. Tyrskyttäreen tulee 28 uutta kotia järven rannalle kävelymatkan päähän Tampereen ydinkeskustasta. Rakennustyöt alkavat marraskuussa, ja kohde valmistuu alkuvuodesta 2011.

Skanskalla on rakennusoikeutta Ratinanrannassa kaikkiaan11 300 kerrosneliömetriä, joka tarkoittaa runsasta sataa asuntoa ja neljää rakennusta. Skanskan ehdotus voitti vuonna 2006 Tampereen kaupungin järjestämässä kutsukilpailussa ykkössijan, jonka perusteella Skanska sai mahdollisuuden valita ostettavakseen mieluisimman tontin Ratinanrannasta.

”Päädyimme tähän paikkaan, koska mielestämme tässä voimme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset näköalat järvelle. Ratinanranta on ainutlaatuinen kokonaisuus, johon on koko ajan ollut valtava kiinnostus. Asukkailla on mahdollisuus nauttia järvenrantamaisemasta kaupunkikeskustassa. Edellinen kohteemme Aallotar myytiin lähes loppuun jo rakentamisen alkuvaiheessa”, kertoo Skanska Kotien myyntipäällikkö Seppo Riihelä.

Riihelän mukaan myös uuden kohteen kysyntä on erittäin hyvä. ”Aallottaren tavoin Tyrskyttären asunnot kiinnostavat. Olemme nyt ensivaiheessa olleet yhteydessä asiakkaisiin, joista useimmat ilmoittivat kiinnostuksestaan tuleviin Ratinanrannan koteihin jo Aallottaren markkinoinnin yhteydessä. Mikäli kysyntä jatkuu vahvana, meillä on valmius aloittaa nopeasti myös kolmas kohteemme alueella, Myrskytär.”

Paikan arvokkuuden ja kaupunkikuvallisen merkityksen takia kutsukilpailun tuomaristo painotti kilpailuehdotusten valinnassa korkealaatuista arkkitehtuuria. Viihtyisän asuinympäristön luomisessa hyvä aluesuunnittelu on vähintään yhtä tärkeää kuin laadukas arkkitehtuuri. Ratinanrannassa Skanskan suunnittelutiimiin kuuluivat muun muassa arkkitehtitoimisto A6, LOCI Maisema-arkkitehdit sekä kuvataiteilija Pertti Kukkonen. Pertti Kukkosen suunnittelema Laineet-taidemuuri on osa Skanskan kerrostalojen sisäpihan ilmettä Ratinanrannassa.

Ratinanrannan asuinkorttelia rajaavat pohjoisessa Tampereen valtatie ja idässä juuri valmistunut Voimakatu. Korttelin eteläreunalle on rakenteilla Pyhäjärven rantaa myötäilevä Ratinanrannan rantapromenadi, joka on tarkoitettu kevyelle liikenteelle. Korttelin länsipuolelle tullaan rakentamaan Ratinannokka-niminen puisto, johon Skanskan Tyrskytär rajoittuu. Lisäksi talojen edustalle rantaan on tulossa venesatama. Ratinanrannan asukkaiden ja vierailijoiden käyttöön on rakennettu maaliskuussa valmistunut maanalainen pysäköintitalo.

Alueen ympäristö muuttuu lähivuosina huomattavasti, kun Tampereen valtatie on kunnostettu ja sen varteen tulee uusia rakennuksia. Ratinansillan kunnostus alkaa ensi vuonna, ja Ratinanrannan keskustaan yhdistävä Laukon silta valmistuu kesällä 2010. Myös lähellä sijaitsevan stadionin palveluja kehitetään. Suunnitteilla on lisäksi kauppakeskus, joka tulee sijaitsemaan stadionin ja linja-autoaseman välissä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Skanska Kodit on osa Skanskan pohjoismaista asuntoprojektikehitysyksikköä, Skanska Residential Development Nordicia. Se kehittää, suunnittelee ja rakennuttaa asunto- ja aluerakennushankkeita.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on noin 58 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2008 oli lähes 15 miljardia euroa.

Lisätietoja:

Skanska Kodit, myyntipäällikkö Seppo Riihelä, puh. 020 719 3536 tai Contact