c

Skanska toteuttaa Hartwall Areenan laajennuksen

Lehdistötiedotteet 15.11.2011 16.00 CET

Hartwall Areenan pohjoispäätyyn rakennetaan nelikerroksinen laajennusosa, joka valmistuu jääkiekon MM-kisoihin 2012. Rakennustyöt ovat käynnistyneet kesällä 2011.

Hartwall Areenan laajennus

Laajennusosa rakennetaan Hartwall Areenan kylkeen, ja siihen tulee ravintola-, monitoimi- sekä toimistotiloja. Sen laajuus on noin 2800 neliötä. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa ARK-house arkkitehdit Oy.

Hallin rakennuttajana toimii Helsinki Halli Oy, rakennuttajakonsulttina Pöyry CM Oy ja projektinjohtokonsulttina sekä päätoteuttajana Skanska Talonrakennus Oy. Skanska on osallistunut myös vuonna 1997 valmistuneen Hartwall Areenan rakentamiseen työyhteenliittymän toisena jäsenenä.

Vuoden 2012 MM-kisat pelataan 4.–20. toukokuuta Suomen ja Ruotsin jakaessa kisajärjestelyt.

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2010 oli noin 880 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 3100.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Maailmanlaajuisen ympäristöosaamisensa perusteella Skanskan tavoitteena on olla asiakkaiden ensimmäinen valinta ympäristötehokkaassa rakentamisessa. Skanskan palveluksessa on noin 52 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2010 oli lähes 13 miljardia euroa.