c

Sipooseen syntymässä mittava logistiikkakeskittymä

Lehdistötiedotteet 26.4.2006 10.25 CET

"Sipoon kunnan länsiosaan on suunnitteilla mittava logistiikkakeskittymä. Sipoon kunta sekä rakennusliikkeet Oy Alfred A. Palmberg Ab ja Skanska Talonrakennus Oy yhdessä ovat sopineet yhteistyöstä mittavan logistiikka-alueen kehittämiseksi, markkinoimiseksi ja rakentamiseksi.

Logistiikka-alue sijaitsee keskeisten liikenneyhteyksien varrella, Helsinki-Lahti-moottoritien ja uuden Vuosaaren sataman läheisyydessä. Sijainti on ihanteellinen etenkin sataman kautta kulkevien sekä Suomen ja Venäjän välisten tavaravirtojen kannalta. Alueelle mahtuu vähintään 300 000 neliömetriä tiloja tavaroiden kuljetusta, varastointia, tuotantoa, jalostusta tai pakkausta varten.

Kehittyvä logistiikka-alue on kaikkiaan yli sadan hehtaarin kokoinen, mikä mahdollistaa myös erittäin suurten logistiikkakeskusten sijoittumisen. Toiminnan mittava maa-aluetarve huomioidaan suunnittelussa. Esimerkiksi tonttimaan hinnoittelu perustuu pinta-alaan eikä rakennusoikeuteen.

""Tarkoitus on aloittaa alueen rakennustyöt nopeasti asemakaavoituksen jälkeen, jolloin ensimmäiset toimijat voivat olla alueella vuonna 2008"", Sipoon kunnanjohtaja Markku Luoma arvioi. Yhteistyökumppaneiden valintaa kunnanjohtaja Luoma perustelee kokonaisosaamisella: ""Palmberg ja Skanska tuovat hankkeeseen omat voimavaransa paitsi alueen rakentamiseen myös suunnitteluun ja markkinointiin. Molemmilla on esimerkiksi lupaavia kontakteja yrityksiin, jotka soveltuisivat alueelle tulevien tilojen käyttäjiksi."" ""Sipoon logistiikka-alue on toteutettavissa tiiviissä aikataulussa, ja tiloja on mahdollista saada valmiiksi jo parin vuoden kuluttua. Logistiikka-alueen ja Vuosaaren sataman toiminnot tukevat hyvin toisiaan, mikä on yksi syy, miksi Palmberg panostaa alueen kehittämiseen"", kertoo johtaja Björn Kivimäki Palmbergilta. ""Sijainnin ohella alueen etuna on sen hyvät toteuttamisedellytykset, jotka tarjoavat tuntuvan kustannussäästön useimpiin muihin pääkaupunkiseudun logistiikka-alueisiin nähden"", sanoo johtaja Risto Linnankoski Skanskasta.

Lisätietoja kunnanjohtaja Markku Luoma, puh. 050 5996 748, Contact kaavoituspäällikkö Pekka Normo, puh. 050 5674 007, Contact johtaja Björn Kivimäki, Oy Alfred A. Balmberg Ab, puh. 050 1469, Contact johtaja Risto Linnankoski, Skanska Talonrakennus Oy, puh. 040 722 1341, Contact

www.skanska.fi www.palmberg.com www.sipoo.fi "