c

Skanskan Porthanian korjaustyö Vuoden Työmaa 2005

Lehdistötiedotteet 1.12.2005 14.31 CET

Rakennuslehden Vuoden Työmaa -kilpailun voitti Skanska Talonrakennus Oy:n Etelä-Suomen Toimitilarakentamisyksikön urakoima Helsingin yliopiston Porthanian korjaustyö. Tämä oli ensimmäinen kerta kilpailun 20-vuotisessa historiassa, kun voittajaksi tuli korjausrakennustyömaa. Arvosteluraadin mukaan Kilpailun voittanut Skanska Porthanian työmaa on työturvallisuuden osalta kaikkien aikojen paras peruskorjaustyömaa.

Raadin puheenjohtaja, RKL:n toimitusjohtaja Timo Nieminen kertoi raadin vaikuttuneen vaativan korjausrakennuskohteen toteuttajien ammatillisesta perusosaamisesta, työturvallisuuden erinomaisesta hoitamisesta, innovatiivisesta ilmapiiristä, sekä erityisesti työmaan avoimesta tiedonkulusta. - Ensimmäistä kertaa törmään tällaiseen työmaakirjastoon, jossa kaikki olennainen tieto työmaasta on kaikkien työmaalla työskentelevien helposti saavutettavissa, Nieminen kertoo.

Ensimmäisenä kunniakirjan vastaanottanut vastaava rakennusmestari Kimmo Haavisto korostaa palkinnon kuuluvan koko porukalle. - Kyllä tällainen tunnustus tuntuu hyvältä, etenkin kun se tulee alan sisältä ja sen parhailta ammattilaisilta.

Toimitilayksikön aluejohtaja Jalo Takala: - Olemme tehneet paljon töitä laadun eteen ja kehittäneet toimintajärjestelmän, jonka tarkoituksena on se, että asiakas saa mahdollisimman hyvän tuotteen. Meillä on erittäin tiukat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet, joissa olemme myös onnistuneet, kaikki yhdessä. Vuoden Työmaaksi ei tulla ilman koko organisaation tiimityöskentelyä.

Rakennuslehti jakoi tunnustuksensa esimerkillisesti toimivalle työmaalle jo 20. kerran. Viimeisen 10 vuoden aikana Skanska on voittanut Vuoden Työmaa -kilpailun yhteensä viisi kertaa. Edelliset voitot ovat Toimitilarakentamisyksikön työmaat Hartwall Areena (1996 TYL Skanska Palmberg), Kone Building (2000) ja Liikekeskus Sello (2004 TYL Skanska NCC) sekä Skanska-Tekran Lahdentie (1997).

Aiheesta lisää: www.rakennuslehti.fi

10.11.2005 Skanska Talonrakennus Oy:n Etelä-Suomen Toimitilarakentamisen yksikölle myönnettiin rakennusalan kautta aikain ensimmäinen Recognised for Exellence in Europe -tunnustus Suomen Laatupalkinto -kilpailussa.

Lisätietoja: aluejohtaja Jalo Takala, (09) 6152 2291