c

Skanska valittiin toteuttamaan Valionrannan kylpylähotellia Rovaniemellä

Lehdistötiedotteet 18.3.2008 8.51 CET

Rovaniemen kaupunki valitsi Skanskan suunnittelemaan ja rakentamaan kylpylähotellia Valionrantaan Rovaniemellä. Skanska Talonrakennus Oy:n ja Osuuskauppa Arinan ehdotus Lumi on 15-kerroksinen hotelli- ja konferenssikeskus, jonka pinta-ala on noin 30.400 kerrosneliömetriä. Sen pohjalta Rovaniemen kaupunginhallituksen asettama ohjausryhmä jatkaa hankkeen kehittelyä.

Ehdotuksessa keskukseen on suunniteltu tulevaksi 250–300 hotellihuonetta, kongressitiloja, elokuvateatterikeskus, lasten seikkailupuisto, viihdekylpylä, hyvinvointi- ja kuntokeskus, lomaosakehuoneistoja, ravintoloita ja kahviloita. Hankkeen kustannusarvio on 90–100 miljoonaa euroa.

Rovaniemen kaupunki haki Valionrannan aluerakentamisen toteuttajaa tavoitteenaan saada hyvin toteutettu matkailupalvelun alue kaupungin paraatipaikalle Kemijoen varteen Jätkänkynttilä-sillan viereen. Alue on kooltaan noin 4,5 hehtaaria. Hankkeen toteuttaminen vaatii asemakaavan muutoksen.

Skanska on rakentanut Rovaniemelle muun muassa vuonna 2007 valmistuneen Kauppakeskus Revontulen, jonka toimisto-osa on parhaillaan rakenteilla. Osuuskauppa Arinalle Skanska on aikaisemmin toteuttanut Oulun ja Lapin läänissä useita uudis- ja korjausrakentamisen hankkeita.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2007 oli 1,1 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 400.

Skanska on yksi maailman johtavista rakennus- ja projektikehityspalveluita tarjoavista yrityksistä. Skanskan palveluksessa on 60 000 henkilöä valituilla kotimarkkina-alueilla Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Skanska-konsernin emoyhtiö on listattu Tukholman pörssiin, ja sen liikevaihto vuonna 2007 oli noin 15 miljardia euroa.

Osuuskauppa Arina on kehittyvä pohjoissuomalainen market- ja erikoisliikekaupan, liikennemyymälä- ja polttonestekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluja tarjoava monialayritys.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy Aluejohtaja Sakari Jämsä, Contact, puh. 020 719 5245 Tulosyksikön johtaja Vesa Mattanen, Contact, 020 719 4018

Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, Contact, puh. 020 719 2384