c

Skanska järjestää keskustelutilaisuuden Härmälänrannan alueen kehittämisestä torstaina 18.9. klo 16 alkaen

Lehdistötiedotteet 18.9.2008 0.00 CET

Skanska on kutsunut Tampereen Härmälänrannan lähialueen asukkaita, yrityksiä ja yhteisöjä tutustumaan alueen tämänhetkisiin suunnitelmiin ja keskustelemaan sen tulevaisuudesta. Tilaisuus järjestetään klo 16.00–19.00 Härmälänrannassa Sisun aukiolla sijaitsevan lentovarikkorakennuksen salissa osoitteessa Lentovarikonkatu 1.

Skanska toteuttaa Härmälänrantaan uusia koteja noin 2 000 kaupunkilaiselle. Härmälänrannan alue rakennetaan vaiheittain muutama kerrostalo kerrallaan. Rakentaminen aloitettiin joulukuussa 2007, ja vuoteen 2016 mennessä Härmälänrantaan valmistuu 25 kerrostaloa ja liiketiloja.

"Skanskalla on vahva halu luoda alueelle oma identiteetti ja viihtyisä asuinympäristö. Härmälänrannassa suunnittelun keskeisenä teemana ovat ihmisten hyvinvointi ja omasta kunnosta huolehtimisen sekä asumisen helppous. Uskomme, että tällaista asuinaluetta kohtaan on kiinnostusta. Parhaillaan meillä on sopimusneuvottelut käynnissä hyvinvointi- ja kuntoilupalveluja sekä muiden asumista tukevia palveluja tarjoavien yritysten ja yhteisöjen kanssa. Tavoitteemme on, että nämä palvelut pystyttäisiin tuomaan alueelle lähelle asukkaita jo rakentamisen alkuvaiheessa", kertoo projektipäällikkö Harri Kiviranta Skanskalta.

Härmälänrannan asuinalueella otetaan luonnollisesti huomioon joukko muitakin teemoja, joiden pohjalta tehdyistä suunnitelmaratkaisuista kerrotaan yleisötilaisuudessa. Näitä teemoja ovat hyvät lähipalvelut, läheinen järvi ja sen maiseman säilyttäminen eheänä, piha- ja ulkoalueiden laadukkuus, esteettisyys, esteettömyys ja turvallisuus sekä pysäköintitilat.

Historiansa varrella Härmälä on tunnettu paitsi huvilamiljöönä, myös Tampereen lentokentän ja suomalaisen lentokoneteollisuuden sekä Kalmar Industries Oy Ab:n tuotannon sijaintipaikkana. Skanska luo alueesta kokonaisuuden, jossa on niin nykyaikaista teknologiateollisuutta kuin luonnonläheistä asumista.