c

Skanska ja Att rakentavat uusia hitas-asuntoja Myllypuron puukaupunginosaan

Lehdistötiedotteet 4.4.2012 9.12 CET

Skanska ja Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto (Att) ovat allekirjoittaneet urakkasopimuksen kakkosvaiheen asuntojen rakentamisesta Myllypuron puukaupunkiin Helsinkiin. Hanke käsittää 19 pientaloa, joihin tulee yhteensä 39 hitas-asuntoa. Rakentaminen alkaa huhtikuussa 2012, ja asunnot valmistuvat loppuvuodesta 2013.

As. Oy Helsingin Myllypoika

Helsingin Myllypuroon on rakenteilla uudentyyppinen puinen kaupunkikylä. Sen ensimmäisen vaiheen 33 pientaloa käsittävät 85 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa, jotka valmistuvat syksyllä 2012. Toisessa vaiheessa rakennetaan myös myöhemmin aloitettavat 69 vapaarahoitteista omistusasuntoa.

 Skanska voitti keväällä 2010 Att:n järjestämän Suunnittele ja rakenna
-kilpailun. Kilpailun tavoitteena oli löytää urakoitsija, joka suunnitteluttaa ja rakentaa arkkitehtuuriltaan, kaupunkikuvaltaan ja teknisiltä ratkaisuiltaan korkeatasoiset, A-energialuokan puurakenteiset pientalot ennalta määrättyyn hintaan. Skanska laati voittaneen suunnitelman Kyykän lyöjät yhteistyössä SAFA / Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy:n kanssa.

Skanska Talonrakennus Oy vastaa asuntojen suunnitteluttamisesta ja rakentamisesta, Att asuntojen rakennuttamisesta sekä myynnistä.

Eteläiseen Myllypuroon rakennettavan puisen kaupunkikylän asemakaava perustuu kansainvälisen arkkitehtikilpailun voittaneeseen ehdotukseen.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, suunnittelujohtaja Pekka Sokka, puh. 040 500 1248, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, projektipäällikkö Merja Hurmerinta, puh. 040 541 0368, Contact

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto, projektipäällikkö Klaus Hamström, puh. 0500 425042, Contact