c

Turun Telakkarannan asuinrakentaminen alkaa

Lehdistötiedotteet 1.3.2012 9.10 CET

 Turun Aurajoen alajuoksulla viime kesänä alkaneet purku- ja maanpuhdistustyöt on saatu päätökseen. Wärtsilän teettämä avolouhintaurakka on puolessa välissä ja sen on arvioitu valmistuvan juhannukseksi 2012. Telakkarantana tunnetulla alueella käynnistyy seuraavaksi Skanskan ja Saton toimesta modernin asuinympäristön toteuttaminen. Skanska on jättänyt ensimmäiset rakennuslupahakemuksensa viime marraskuussa ostamilleen tonteille 1 ja 4 korttelissa 49.

Skanska tuo maaliskuussa ennakkomarkkinointiin alueen ensimmäiset kaksi
asuinkerrostaloa, As. Oy Turun Paraatiranta ja As. Oy Turun Androksenranta.
"Aiomme käynnistää rakennustyöt kevään aikana, jolloin alueen ensimmäiset kodit valmistuvat kesällä 2013. Suunnittelussa on huomioitu niin Aurajoelle avautuvat näkymät kuin asuntojen toimivuuskin. Myös alueen historia on otettu huomioon. Mm. rakennusten julkisivujen paikallaan muurattu punatiili viittaa alueen vanhoihin tehtaisiin", kertoo Skanska Kotien aluejohtaja Jari Martinmäki.
Wärtsilä on valinnut neljänneksi yhteistyökumppanikseen Lemminkäisen, joka on Saton, Skanskan ja SRV:n ohella suunnittelemassa ja toteuttamassa Telakkarantaa.
Yhteistyön tuloksena on tänään avattu uuden asuntoalueen markkinointia varten verkkosivut, jotka toimivat portaalina Wärtsilän ja kunkin yhteistyökumppanin Telakkarannan asuntojen markkinointisivuille. Verkkosivut löytyvät osoitteesta: www.telakkaranta.fi.
Telakkarannan asuntoalueella on asuinrakennusoikeutta 46 000 kerrosneliömetriä, mikä tarkoittaa noin 600 uudisasuntoa ja noin 1 200 uuden asukkaan tuloa alueelle.

Lisätietoja:
Jari Martinmäki, aluejohtaja, Skanska Kodit, puh. 040 590 0774, Contact
Mika Soinio, projektipäällikkö, Skanska Kodit, puh. 040 775 8545, Contact
Severi Palokangas, kehityspäällikkö, Wärtsilä Oyj Abp, puh 040 583 4872,
Contact