c

Palvelukeskus Sampolan peruskivi muurataan Hämeenlinnassa

Lehdistötiedotteet 19.3.2004 9.04 CET

Palvelukeskus Sampolan peruskivi muurataan Hämeenlinnassa

Skanska rakentaa Työ- ja Palvelukeskus Sampolan uuden rakennuksen Kuurojen palvelusäätiölle. Rakennuksen peruskivi muurataan tänään 19.3.2004 Hämeenlinnassa. Peruskiven muuraustilaisuudessa puhuu työministeri Tarja Filatov.

Palvelukeskus Sampola tarjoaa viittomakielisiä palveluja kuuroille ja kuurosokeille. Työkeskus Sampola on Suomen ainoa viittomakielinen työkeskus. Palvelukeskuksen asunnot tarjoavat palveluasumista viittomakielisille ihmisille, jotka tarvitsevat toisen ihmisen tukea ja apua jokapäiväisessä elämässään. Päivätoiminta tarjoaa ikääntyneille kuuroille ja kuurosokeille vertaistukea, erilaista ohjelmaa, terveydenhoitoa sekä esim. ateria- ja saunapalveluja.

Uudisrakennukseen kootaan saman katon alle mm. nykyisessä palvelukeskuksessa erillään sijaitsevat työtilat, päivätoiminnan tilat, myymälä ja asuintilat. Työkeskusosaan rakennetaan tilat kirjansitomolle, rottinki- ja harjatyölle, verhoomolle, puutöille ja mm. kudonta- ja tekstiilitöille.

Rakennukseen valmistuu yhteensä 19 asuntoa sekä seitsemän hengen ryhmäasunto, pinta-alaltaan yhteensä noin 1500 m2. Työ- ja palvelutiloja valmistuu yhteensä lähes 2900 m2, rakennuksen kokonaiskerrosala tulee olemaan 4359 m2.

Rakentaminen aloitettiin joulukuussa 2003, ja rakennus valmistuu tammikuussa 2005

Lisätietoja:

Työpäällikkö Olavi Saarinen, Skanska, puh. (03) 527 5725, Contact

www.kuurojenpalvelusaatio.fi