c

Kannelmäen Prismalle uudet tilat Skanskan rakentamina

Lehdistötiedotteet 20.12.2007 13.59 CET

"Skanska ja HOK-Elanto ovat solmineet sopimuksen uuden liikerakennuksen toteuttamisesta Kannelmäen Prismalle. Urakan arvo on noin 25 miljoonaa euroa.

""Rakentaminen alkaa heti tammikuun alussa 2008, ja uudet tilat valmistuvat helmikuussa 2009"", kertoo rakennuspäällikkö Pauli Karjalainen Skanska Talonrakennus Oy:stä. Uuden rakennuksen bruttoala on 26 400 neliömetriä.

Prisman uusi liikerakennus nousee Kehä I:n ja Hämeenlinnanväylän kulmaukseen. Uuteen Prismaan ajetaan Kehä I:n kautta. Rakennuksen alle tulee pysäköintihalli.

Kannelmäen Prisma on entuudestaankin sijainnut samalla paikalla. Sen vanhoista tiloista on kuitenkin purettu keväällä 2007 puolet, ja Prisma toimii nyt jäljelle jääneissä tiloissa. Kun uusi rakennus valmistuu, Prisma muuttaa siihen, ja vanhan rakennuksen loppuosa puretaan kokonaan.

Prisma sijoittuu uuden rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen, ja toiseen, pienempään kerrokseen tulee muita vuokrattavia liiketiloja.

Skanska on tänä vuonna ollut rakentamassa eri puolille Suomea yhteensä kuutta eri Prisma-hypermarkettia.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2006 oli 1,01 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 3 500.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, rakennuspäällikkö Contact, puh. 040 722 1068

HOK-Elanto, kiinteistöjohtaja Contact, puh. 050 552 0997

Skanska Oy, tiedottaja Contact, puh. 050 374 3070

"