c

Skanska toteuttaa Tarton yliopistollisen sairaalan laajennustyöt

Lehdistötiedotteet 28.11.2006 14.02 CET

Skanska EMV AS toteuttaa Virossa Tarton yliopistollisen sairaalan laajennustyöt. Tilaaja on SA Tartu Ülikooli Kliinikum. Skanska on pääosapuoli hanketta toteuttavassa työyhteenliittymässä. Koko hankkeen urakkasumma on lähes 48 miljoonaa euroa, ja projekti saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta (ERDF).

Sopimus kattaa kaksi uudisrakennusta sekä kahden rakennuksen laajennus- ja saneeraustyöt. Hankkeen koko laajuus on 32 500 neliömetriä. Rakennuksiin sijoitetaan muun muassa teho-osasto, naistenklinikka, kirurgisia ja neurologisia osastoja sekä röntgenosasto.

Tarkoituksena on parantaa sairaalan toimintaa keskittämällä hajallaan eri rakennuksissa sijainneet yksiköt muutamaan rakennukseen, jotka tarjoavat nykyaikaiset puitteet sairaalatoiminnalle.

Työt alkavat välittömästi, ja rakennukset valmistuvat vuoden 2008 lopussa.

Skanska EMV AS rakentaa parhaillaan Tallinnan lentoaseman uutta terminaalia. Muita Skanskan viimeaikaisia hankkeita Virossa ovat esimerkiksi Tarton Kaubamaja-tavaratalo, Tallinnan ja Narvan välisen maantien kunnostus- ja rakennustyöt Maardun ja Valgejõen välillä sekä Tallinnan miinasataman satamalaitureiden saneeraustyöt Viron puolustusministeriölle.

Skanskan toiminnasta Virossa vastaa Skanska Oy:n tytäryhtiö Skanska EMV AS. Sen liikevaihto vuonna 2005 oli noin 118 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 350 henkilöä.

Lisätietoja: Skanska EMV, toimitusjohtaja Jaanus Otsa, puh. + 372 6 403 300 Contact

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Merja Vuoripuro, Contact, puh. (09) 6152 2426

www.skanska.ee