c

BoKlok-kaupunkivillat Suomeen

Lehdistötiedotteet 12.9.2002 9.58 CET

BoKlok on Skanskan ja IKEAn yhdessä kehittämä konsepti, jonka perusajatus on laadukas, miellyttävä ja tarpeita vastaava asumismuoto kohtuullisin kustannuksin. BoKlok on uusi vaihtoehto koko ajan lukumääräisesti kasvaville pientalouksille. BoKlok tarjoaa tilan tuntua ja valoisuutta, hyvää toiminnallisuutta, laadukkaita materiaaleja ja pienimuotoisuutta luonnon läheisyydessä sekä jättää rahaa myös muuhun elämiseen.

Suomen ensimmäiset BoKlok-omistusasunnot tulevat Tuusulaan, osoitteeseen Aromikuja 4. Kohteeseen toteutetaan 4 kaupunkivillaa, yhteensä 24 asuntoa. Talot valmistuvat kesällä 2003.

Toinen hanke on Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistolle rakennettava kohde Vuosaaressa, osoitteessa Pilvilinnankatu 3. Asunnot valmistuvat vuokra-asunnoiksi Helsingin kaupungille syksyllä 2003.

Mikä on BoKlok?

BoKlok syntyi 1990-luvun puolivälissä Ruotsissa. Ruotsin asuntomarkkinat olivat murrostilassa, ja Skanska ja IKEA alkoivat kehittää ratkaisua, jossa yhdistyvät hyvä asuminen ja kohtuulliset asumiskustannukset. Ensimmäiset BoKlok-kohteet rakennettiin vuonna 1996, ja siitä lähtien BoKlokia kohtaan on ollut kiinnostusta myös muissa Pohjoismaissa. Nyt Skanska tuo BoKlok-kaupunkivillat myös suomalaisten ulottuville.

Ruotsissa BoKlok on ollut menestys – tuhannes BoKlok-koti valmistuu syksyllä 2002. Norjan ensimmäinen kohde valmistui elokuussa 2002, ja Tanskassa ja Isossa-Britanniassa konseptin soveltuvuutta tutkitaan parhaillaan.

Ratkaisuna BoKlok edustaa pienimuotoista tiivistä ja matalaa kaupunkirakentamista. Jokainen kuuden asunnon BoKlok-kaupunkivilla piharakennuksineen muodostaa oman suojaisan pihapiirinsä. Suomeen rakennettaviin BoKlok-kohteisiin kuuluvat myös omat pihasaunat.

Järkevien ihmisten koti – rahaa jää muuhunkin elämään

Avainsanoja kohtuullisiin asumiskustannuksiin ovat toimiva rahoitusratkaisu, kohtuuhintainen tonttimaa sekä järkevä, vakioitu suunnitteluratkaisu. Suomessa BoKlok-omistusasuntojen rahoitus perustuu isoon yhtiölainaan, jolloin omistajaksi pääsee jopa 15 %:n kauppahinnalla. Jotta asumiskulut olisivat myös mahdollisimman vakaat, yhtiölainan laina-aika joustaa koron muuttuessa. Näin asukkaalle jää rahaa muuhunkin elämiseen.

Lisätietoja: Skanska Kodit Oy: markkinointipäällikkö Erkki Heikkinen, puh. 0400 814 375, Contact IKEA: Espoon tavaratalojohtaja Marita Castrén, puh. (09) 3482 9515

Lisätietoja BoKlokista www.boklok.com Lisätietoja Tuusulan BoKlok-taloista