c

Skanska toteuttaa Kopijyvän uudet toimitilat Jyväskylän Savelaan

Lehdistötiedotteet 31.3.2009 3.30 CET

Skanska rakentaa Kopijyvä Oy:lle uudet toimitilat Jyväskylän Savelaan. Tilojen koko on noin 1 800 kerrosneliömetriä, ja niihin sijoittuvat kaikki 45 Kopijyvän Jyväskylässä työskentelevää työntekijää. Kaksikerroksisen rakennuksen ensimmäiseen kerrokseen tulevat yrityksen tuotantotilat ja toiseen kerrokseen toimistotilat.

”Uusi rakennus mahdollistaa meille uusien laiteinvestointien tekemisen ja yrityksen palvelujen kehittämisen. 1980-luvulla Viitaniemeen rakennetut vanhat tilamme ovat käyneet ahtaiksi, ja uusista tuleekin noin puolitoistakertaiset niihin verrattuna. Tämä lisää osaltaan myös henkilökunnan viihtyvyyttä”, kertoo toimitusjohtaja Heimo Viinanen Kopijyvästä.

”Tämä hanke parantaa Savelan alueen houkuttelevuutta. Alue kehittyy, kun sinne sijoittuu enemmän työpaikkoja ja palveluja”, kertoo aluejohtaja Jorma Mustakangas Skanskasta. Kopijyvän viereiselle tontille Skanska rakentaa parhaillaan vähittäiskaupan tiloja.

Rakennustyöt Kopijyvän tontilla käynnistyvät ensi viikolla ja valmistuvat marraskuun 2009 loppuun mennessä. Rakennustyömaan vahvuus tulee olemaan noin 10 henkeä.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Virossa Skanskan toimintaan sisältyvät rakentamispalvelut ja asuntoprojektikehitys. Skanskan Suomen ja Viron liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2008 oli yli 1 miljardi euroa ja henkilöstön määrä noin 2 900.

Kopijyvä Oy tarjoaa digitaalisia kopio-, tulostus- ja painopalveluja. Sen liikevaihto lokakuussa 2008 päättyneellä 10 kuukauden tilikaudella oli 9,8 miljoonaa euroa. Yhtiö toimii Jyväskylässä, Kuopiossa, Mikkelissä, Varkaudessa, Joensuussa ja Kouvolassa. Yhtiö työllistää 135 henkilöä, joista Jyväskylässä 45. Kopijyvä kuuluu monialakonserni Panostaja Oyj:öön.

Lisätietoja:

Kopijyvä Oy, toimitusjohtaja Heimo Viinanen, puh. 0400 649 510, Contact

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Jorma Mustakangas, puh. 020 719 5526, Contact

Skanska Oy, tiedottaja Liisa Salmela, puh. 020 719 2201, Contact