c

Skanskalle tasoluokitus Nolla tapaturmaa -foorumissa

Lehdistötiedotteet 20.5.2010 0.00 CET

Nolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt Skanska Oy:lle tasoluokituksen III ”Suuntana maailman kärki”. Tasoluokitukset julkaistiin 19.5. Tampereella foorumin jäsenseminaarissa.

Nolla tapaturmaa -foorumin jäsentyöpaikat ja niiden tulosvastuulliset yksiköt voivat hakea vuosittain työturvallisuustasonsa arviointia. Tasoluokitusta myönnettäessä tarkastellaan muun muassa työpaikan työtapaturmataajuutta ja tapaturmien vakavuutta. Lisäksi edellytetään, että työtapaturmien tutkinta ja vaaratilanteiden ilmoitusmenettely ovat kunnossa. Tasoluokituksen tarkoituksena on toimia työpaikkojen apuna turvallisuustason kehityksen seurannassa ja kannustaa työpaikkoja pyrkimään kohti nollaa tapaturmaa.

Tasoluokituksia on kolme: III Suuntana maailman kärki, II Kohti maailman kärkeä ja I Maailman kärjessä. Kolmiportaisen luokituksen tarkoituksena on auttaa työpaikkaa näkemään kuluneen vuoden aikana tehtyjen toimenpiteiden vaikutukset. Tasoa verrataan työpaikan omaan aikaisempaan tasoon, ei muihin työpaikkoihin. Kysymyksessä ei siis ole kilpailu foorumin jäsenten kesken, vaan väline arvioida oman turvallisuustason kehitystä. Tasoluokitukset kuvaavat turvallisuusmatkaa kohti maailman kärkeä.

Nolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen verkosto, jonka tavoitteena on nolla tapaturmaa -ajattelun edistäminen ja työturvallisuuden jatkuva kehittäminen. Siihen kuuluu yli 220 työpaikkaa ja niiden yli 250 000 työntekijää. Skanska on ollut foorumin jäsen vuodesta 2005. Yrjö Juustila, Skanskan työturvallisuusasiantuntija ja aluetiedottaja Oulusta, on Nolla Tapaturmaa -foorumin johtoryhmän jäsen.

”Tasoluokitusjärjestelmä koskee kaikkia toimialoja, joten tasoluokituksen saaminen osoittaa, että rakennusalan yritys pystyy kohottamaan työturvallisuuden samalle tasolle kuin muut toimialat. Viime aikoina Skanskassa sattuneet kolme vakavaa tapaturmaa osoittavat kuitenkin, että meillä on vielä kovasti työtä tehtävänä. Työturvallisuustyömme todellinen mittari on se, että jokainen työntekijä lähtee töistä terveenä ja turvallisesti jokaisen työpäivän jälkeen”, sanoo Skanska Oy:n toimitusjohtaja Juha Hetemäki.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä: Antti Leino, HSE-johtaja