c

Skanska rakentaa Helsingin kaupungille 170 asuntoa Kruunuvuorenrannan projektialueelle

Lehdistötiedotteet 5.6.2014 11.30 CET

Skanska toteuttaa Helsingin ATT:lle yhteensä 170 asuntoa Kruunuvuorenrannan projektialueelle. Asunnoista valtaosa on asumisoikeusasuntoja, loput hitas-asuntoja.

Havainnekuva Helsingin Asumisoikeus Gunillasta ja Asunto Oy Lorentzinpuistosta

Helsingin Asumisoikeus Gunillan 113 asumisoikeusasuntoa ja Asunto Oy Lorenzinpuiston 57 hitas-asuntoa sijaitsevat vierekkäisillä tonteilla. Gunillan osoite on Gunillantie 23 ja Lorenzinpuiston Koirasaarentie 32.

”Rakennustyöt käynnistyvät nyt kesäkuussa, ja valmista tulee syksyllä 2016”, kertoo työpäällikkö Mikko Vaittinen Skanskasta.

Asuntoja yksiöistä perhehuoneistoihin

Gunilla koostuu kahdesta viisikerroksisesta lamellitalosta sekä pihakannen alle jäävästä autohallista, jossa on noin 150 autopaikkaa. Lorenzinpuistoon kuuluu kolme viisikerroksista taloa. Gunillan julkisivut on kadun puolelta ja päädyistä muurattu ruskeansävyisistä ja harmaista tiilistä, kun taas Lorenzinpuiston tiilijulkisivut ovat vaaleita.

Sekä Gunillassa että Lorenzinpuistossa on tarjolla asuntoja yksiöistä viiden huoneen tilaviin perhekoteihin. Gunillassa asuntojen koot vaihtelevat 38 neliöstä 112,5 neliöön, Lorenzinpuistossa puolestaan 32 neliöstä 119 neliöön. Yhteensä Gunillassa on noin 8 170 asuinneliötä, Lorenzinpuistossa 4 300.

”Gunillan ja Lorenzinpuiston väliin jää yhteispiha, jonka alle pysäköintihalli on sijoitettu. Pihatontilla on jonkin verran korkeuseroja, ja korttelissa maasto kohoaa kadulta yli kymmenen metriä kohti kalliota”, kuvailee Vaittinen.

Hanke käynnistää Kruunuvuorenrannan projektialueen rakentamisen

”Nämä alueelle rakennettavat asuintalot ovat startti koko Kruunuvuorenrannan projektialueen rakentamiselle.Kohtuuhintaisissa kohteissa on onnistuneesti yhdistetty asuntojen hyvä asuttavuus sekä korkeatasoinen kaupunkikuvallinen arkkitehtuuri”, toteaa toimitusjohtaja Sisko Marjamaa Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimistosta ATT:sta.

”Olemme toteuttaneet ATT:lle lähes 100 projektia. Nyt alkava työmaa on Skanskan Etelä-Suomen asuntorakentamisyksikön historian suurin projekti, ja sen vuoksi se on meille erittäin merkittävä työllistäjä”, sanoo aluejohtaja Ilpo Luhtala Skanskalta

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, aluejohtaja Ilpo Luhtala, puh. 040 572 1579, ilpo.luhtala[at]skanska.fi

Skanska Oy, viestintäpäällikkö Liisa Salmela, puh. 050 374 3070, liisa.salmela[at]skanska.fi

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT, toimitusjohtaja Sisko Marjamaa, puh. 310 32 300, sisko.marjamaa[at]att.hel.fi

 

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä maa- ja ympäristörakentaminen. Skanska Oy:n liiketoimintojen yhteenlaskettu liikevaihto vuonna 2013 oli noin 798 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 2 190.

Helsingin kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT tuottaa korkeatasoisia vuokra-, omistus- ja asumisoikeusasuntoja. Asuntotuotantotoimisto on Helsingin kaupungin organisaatio, jonka tehtävänä on vastata kaupungin oman asuntotuotannon rakennuttamisesta kaupungin tavoitteiden mukaisesti.