c

Skanska aloittaa valtatie 2:n parantamishankkeen rakennustyöt

Lehdistötiedotteet 25.8.2006 10.45 CET

Skanska Tekra Oy ja Tiehallinto ovat allekirjoittaneet tänään urakkasopimuksen valtatie 2:n parantamishankkeesta Porin ja pääkaupunkiseudun välillä. Sopimuksen arvo on 38,4 milj. euroa. Parantamishanke on kolmen tiepiirin, Uudenmaan, Hämeen ja Turun tiepiirin, yhteysvälihanke.

Valtatie 2:n parantamishanke koostuu useista erillisistä rakennuskohteista tielinjalla. Hankkeessa rakennetaan ohituskaistoja, liittymiä, riista-aitoja ja muita pienempiä erilliskohteita. Sopimukseen on sisällytetty optiokohteita, joiden rakentaminen aloitetaan, mikäli hankkeeseen myönnetään lisärahoitusta valtion lisäbudjetissa.

Suurimmat rakennuskohteet ovat Vihti-Palojärvi välin tiejärjestelyt, Paavolan risteyssillan rakentaminen Forssassa ja Jokioisten ohituskaistapari Forssan pohjoispuolella. Muita isoja kohteita ovat Rieskalan liittymän rakentaminen Porissa, Torttilan eritasoliittymän rakentaminen Harjavallassa, ohituskaistaparien rakentamiset Harjavalta-Rapakonmäki Harjavallassa/Nakkilassa, Mommola-Raijala Huittisissa ja Leppisuo-Kanteenmaan Huittisissa/Punkalaitumella. Parantamishankkeen suunnittelu on jo aloitettu ja osa töistä päästään aloittamaan jo tämän syksyn aikana. Aloitettavia kohteita on Forssassa, Huittisissa ja Porissa. Vuoden 2006 loppuun mennessä selviää, mitkä optiokohteista sisällytetään rakennushankkeeseen. Kokonaisuudessaan hanke valmistuu vuoden 2008 loppuun mennessä.

Hankkeen rakennuskohteet ja kartta löytyvät Tiehallinnon www-sivuilta www.tiehallinto.fi

Lisätietoja rakennushankkeesta antavat: Tiehallinto, Turun tiepiiri, projektipäällikkö Timo Bäcklund, puh. 0204 22 4542, 0400 885 201, Contact Skanska Tekra Oy, projektijohtaja Pertti Heininen, puh 050 5596 319, Contact

Skanska AB:n tiedote