c

Skanska on pahoillaan Rakennusliiton julistamasta lakosta Pirkanmaalla

Lehdistötiedotteet 22.2.2011 17.00 CET

Rakennusliitto on julistanut Skanska Talonrakennus Oy:n Pirkanmaan yksikön kaikki työkohteet lakkoon keskiviikkona 9.3.2011. Lakon syyksi Rakennusliitto ilmoittaa pitkään jatkuneen yhteen työntekijöiden edustajaan kohdistetun epäasiallisen kohtelun.

Skanskan johto on pahoillaan lakosta. ”Tässä tapauksessa ei ole kyse epäasiallisesta kohtelusta, vaan näkemyseroista työntekijän edustajan ja Skanskan välillä. Olemme osaltamme vetäneet työntekijälle antamamme varoituksen pois ja toivoimme, että tämä saisi myös Rakennusliiton perumaan lakkojulistuksen, mutta näin ei ole käynyt”, kertoo toimialajohtaja Jyrki Lautarinne Skanska Oy:stä.

Julkisuudessa on myös esitetty väitteitä, joiden mukaan kiistassa on kyse siitä, voiko työntekijä tapaturman jälkeen siirtyä sairausloman sijasta korvaavaan työhön. ”Korvaavasta työstä on keskusteltu alalla laajasti, ei ainoastaan Pirkanmaalla. Monella alalla korvaava työ on jo arkipäivää. Me lähdemme siitä, että tapaturman jälkeen työkunnon osaa määritellä parhaiten lääkäri – ei Skanska eikä Rakennusliitto”, toteaa Lautarinne.

”Mielestämme tämä ei ole sellainen asia, että Pirkanmaan kaikkien työntekijöidemme olisi järkevää ryhtyä lakkoon ja menettää päivän palkka sen vuoksi. Toivomme, että saamme pian työrauhan takaisin Pirkanmaalla ja että kaikki voivat keskittyä töihinsä”, Lautarinne jatkaa.