c

Espoon Sellonhuippu saavutti harjakorkeuden

Lehdistötiedotteet 17.2.2011 13.00 CET

Espoon Leppävaaran Sellonhuippu on kohonnut 20-kerroksiseen harjakorkeuteensa, ja sen harjannostajaisia vietetään tänään torstaina 17.2.2011.

Kauppakeskus Sellon yhteyteen rakennettavaan As. Oy Espoon Sellonhuippuun tulee 151 korkeatasoista vapaarahoitteista vuokra-asuntoa ja toimistotilaa noin 400 neliön verran. Rakennuttajina ovat Keva, Etera ja Eläke-Fennia. Rakentamisesta vastaa Skanskan ja NCC:n muodostama työyhteenliittymä. Tornitalo valmistuu syksyllä 2011.

”Sellonhuippu täydentää Sellon alueen rakentamista ja se nousee näkyväksi maamerkiksi alueelle. Tämä on omiaan lisäämään Sellon kaupunkikeskusmaista ilmettä ja tuomaan alueelle kaupungin sykettä”, toteaa Kauppakeskus Sellon toimitusjohtaja Matti Karlsson.

Sellonhuipun vuokraus aloitetaan omistajien Kevan, Eteran ja Eläke-Fennian toimesta tulevan kesän aikana.

”Rakennustyöt ovat sujuneet suunnitelmien mukaan vaikka ahdas paikka ja vilkasliikenteinen ympäristö kauppakeskuksen ja liikenneterminaalin vieressä asettavat omat haasteensa logistiikalle ja turvallisuudelle. Yli 60 metrin korkeuteen kohoavan rakennuksen rungon pystytyksessä olemme hyödyntäneet aikaisemmista tornitalohankkeista saatua kokemustamme”, kertoo johtaja Vesa Tähti Skanskasta.

As. Oy Espoon Sellonhuippu palkittiin 15.2.2011 Uudenmaan alueen Turvallisesti 2000-luvulla -työturvallisuuskilpailussa sekä vuoden 2010 parhaana asuinkerrostalotyömaana että rakennuttajien sarjassa. ”Tämä on osoitus hyvin suunnitellusta, johdetusta ja toteutetusta hankkeesta ja kuvaa rakennuttajien ja rakentajien sitoutumista alueen kehittämiseen ja toteuttamiseen”, sanoo NCC:n aluejohtaja Kauko Wasenius.

Kauppakeskus Sello on Pohjoismaiden toiseksi suurin kauppakeskus ja kattaa yli 170 liikettä ja palvelua. Se sijaitsee liikenteen solmukohdassa, Kehä I:n ja Turun moottoritien välittömässä läheisyydessä hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella.

Skanskan ja NCC:n työyhteenliittymä on rakentanut Leppävaaran keskukseen myös Kauppakeskus Sellon ja siihen liittyvät paikoitustalo Selloparkin, Palace Hotel Sellon sekä Sellosalin ja kirjaston. Työyhteenliittymä on toteuttanut Leppävaaraan myös vuonna 2008 valmistuneen 17-kerroksisen toimisto- ja liikerakennuksen Panorama Towerin. Skanskan rakentama 21-kerroksinen asuinrakennus Leppävaaran torni valmistui vuoden 2010 lopussa.

Lisätietoja:

Skanska Talonrakennus Oy, johtaja Vesa Tähti, puh. 020 719 2356, Contact Kauppakeskus Sello, toimitusjohtaja Matti Karlsson, puh. 020 720 7608, Contact Skanska Oy, tiedottaja Heli Niemi, puh. 020 719 2384, Contact